70783147

Nowy produkt

21 Przedmioty

Osłonka białkowa karmel 55mm 5m

12,70 zł

Więcej informacji

Wędliniarska osłonka białkowa do kiełbas sprawdzi się podczas przygotowywania parzonych oraz wędzonych zarówno na ciepło, gorąco, jak i na zimno wyrobów domowych. ✅ Osłonka pozwoli Ci na samodzielne przyrządzenie wyśmienitych wędlin i kiełbas takich jak: żywiecka, krakowska, szynkowa, kiełbasy długo dojrzewające ✔️ Proste użycie — osłonka jest niezwykle prosta w użyciu, przed napełnieniem wystarczy namoczyć ją przez 15 minut w solance, a następnie ściśle wypełnić wsadem, zawiązać i poddać obróbce. ✔️ Posiada atest PZH — produkt przetestowany i dopuszczony do kontaktu z żywnością, również tą poddawaną obróbce termicznej w wysokich temperaturach. ➡️ Dane szczegółowe: osłonka posiada wytrzymałość termiczną do 100°C osłonka jest dostępna w kolorze karmelowym w odcinkach 10 metrowych o średnicy 55 mm wysokiej jakości osłonka wędliniarska, białkowa pochodzenia zwierzęcego - pozyskana z dwoiny bydlęcej osłonka dopuszczona do kontaktu z żywnością umożliwia parzenie w max. temp. 75°C, wędzenie 90°C oraz obróbkę zimnym dymem w max. temp. 40°C Uwaga! Przed napełnieniem osłonkę należy moczyć przez 15 min w temp. 20 ±5°C w 10-15% roztworze soli (1/2 szklanki na 1 litr wody). Przy jej wykorzystaniu w prosty i bezproblemowy sposób przygotujesz domowe wędliny i kiełbasy parzone oraz wędzone takie jak żywiecka, krakowska i szynkowa. Osłonka sprawdzi się również do przygotowywania kiełbas długo dojrzewających. Ściśle wypełnioną osłonkę należy zawiązać i poddać obróbce odpowiedniej dla rodzaju kiełbasy. Długość 5m Średnica 55mm Rodzaj białkowa

27 innych produktów w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Najczęściej kupowane

Informacje

Poradniki

Producenci

Nowe produkty

Dostawcy

Tagi

Ostatnio przeglądane