Nowy produkt

20 Przedmioty

Glukoza 1kg

10,00 zł

Więcej informacji

Jest idealnym zamiennikiem zwykłego, białego cukru w trakcie produkcji piwa domowego. Glukoza jest cukrem gronowym z grupy cukrów prostych. Jej stosowanie zamiast cukru białego w czasie pierwszej fermentacji piwa, przyspiesza ten proces, a co najważniejsze glukoza odfermentowuje się w całości. Stosowanie glukozy przy pierwszej, jak i przy drugiej (cichej fermentacji w butelkach) znacznie poprawia smak piwa. Dzięki temu piwo będzie miało łagodniejszy i bardziej zharmonizowany smak, bez ostrego, jabłkowego posmaku, który może wystąpić przy stosowaniu tradycyjnego białego cukru. Dodatek glukozy zalecany jest przy produkcji wszystkich rodzajów piw.

Opakowanie zawiera 1 kilogram glukozy. Wystarcza na wyprodukowanie ok. 23 litrów piwa domowego o zawartości alkoholu ok. 4,8% przy wykorzystaniu 0,8kg przy pierwszej fermentacji (0,2kg dodane do młodego piwa przy butelkowaniu doskonale je nagazuje). Wykorzystując glukozę tylko do drugiej fermentacji, opakowanie wystarcza na 5 nastawów piwa

5 innych produktów w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Najczęściej kupowane

Informacje

Poradniki

Producenci

Nowe produkty

Dostawcy

Tagi

Ostatnio przeglądane