Brak produktów
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Nowy produkt
Prosty sposób aby nagazować piwo domowe.
Dropsy fermentacyjne to wygodny sposób wywołania wtórnej fermentacji młodego piwa w butelkach w celu odpowiedniego nagazowania.
Z doświadczenia wiemy że proces rozlewu piwa jest dość nudny i nader uciążliwy z uwagi na konieczność odmierzania i wsypywania cukru do butelek.
Mając to na uwadze wprowadzamy na rynek polski dropsy fermentacyjne, które są doskonałą alternatywą dla cukru czy glukozy podczas rozlewu młodego piwa.
Dropsy są wygodne w użyciu (wystarczy dodać jedną sztukę na każde 0,5litra piwa), nie pozostawiają bałaganu o który tak łatwo przy odmierzaniu cukru, szybko się rozpuszczają bez konieczności odwracania lub potrząsania butelką a przede wszystkim nie powodują nadmiernego pienienia się piwa w czasie rozlewu.Dropsy fermentacyjne można używać zarówno w czasie rozlewu piwa do butelek jak i mini-kegów. Opakowanie wystarcza na refermentacje 1 nastawu piwa czyli 23 litry.
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Słód Monachijski jest idealnym słodem do piw ciemnych typu Lager, Bock...