Brak produktów
Najlepszy uniwersalny szczep górnej fermentacji na świecie.
Temperatura fermentacji 16-32 ºC.
Szczep w temperaturach fermentacji
- 15-20°C daje czyste profile
- 20-32°C a wraz ze wzrostem temperatury coraz bardziej estrowe
Odfermentowanie wysokie.
Flokuacja średnia do wysokiej.
Tolerancja na alkohol powyżej 12%.
Fermentacja zwalnia powyżej 7,8%.
Drożdże na 30 minut przed zadaniem należy uwodnić
w temperaturze 27 ºC +/- 3 ºC.
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Słód Monachijski jest idealnym słodem do piw ciemnych typu Lager, Bock...