Brak produktów
Nowy produkt
3 Przedmioty
Ostatnie egzemplarze!
Naturalny środek do klarowania piwa na gorąco
Mech irlandzki to naturalny preparat, otrzymany z morskich czerwonych wodorostów występujących obficie przy wybrzeżach Irlandii.
Dodatek mchu irlandzkiego do wrzącej brzeczki na 10 - 15 minut przed końcem gotowania powoduje zwiększone wytrącenia białka z brzeczki a w rezultacie np. mniejszą tendencję do "zmętnienia piwa na zimno".
Dawkowanie: 3-5 g na 20 litrów brzeczki.
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Słód Monachijski jest idealnym słodem do piw ciemnych typu Lager, Bock...