Jelita i osłonki wędliniarskie  W tej kategorii nie ma produktów.

Subcategories

  • Pęcherze

    Pęcherz wieprzowy, jak można łatwo się domyślić, to wyrób uzyskiwany z wieprza. Jest on jednym z najczęściej wykorzystywanych rodzajów naturalnej osłonki zewnętrznej wędliny, mięsa i innych wyrobów, przydatnej podczas ich formowania. Oferowany przez nas produkt nadaje się do użycia podczas parzenia, suszenia czy grillowania. Warto go stosować przede wszystkim ze względu na jego bezproblemową przepuszczalność powietrza. Dzięki temu efektowi wyroby mięsne charakteryzują się wyjątkowym smakiem, zapachem oraz soczystością. Pęcherz wieprzowy jest jednocześnie artykułem bardzo łatwym w użyciu. Wymaga jedynie namoczenia go na ok. godzinę przed wykorzystaniem w kuchni. Dodatkowo łatwo można zaaplikować go na maszynkę do mięsa lub inny przyrząd. Pęcherz wieprzowy doskonale sprawdzi się do przygotowania takich wyrobów jak salcesony, kindziuki litewskie, pasztety, ale i również kiełbasy.