Brak produktów
Nowy produkt
10 Przedmioty
Hibiskus charakteryzuje się przyjemnym kwaskowym smakiem i bardzo charakterystycznym aromatem. Idealny dodatek do dżemów, konfitur, a także napojów: herbaty, nalewek itp. Dodaje się go również do trunków w celu ożywienia koloru (nadaje im piękny czerwony kolor).
Hibiskus w piwie:
Podobnie jak chmiel aromatyczny, dodaje się albo do kotła na koniec gotowania brzeczki, albo do fermentora w ostatniej fazie fermentacji cichej (analogia do "chmielenia na zimno"). Podobnie jak w przypadku chmielenia na zimno, dodatek do fermentora daje silniejszy efekt, ale niesie też ryzyko infekcji. Można też przygotować dekokt (herbatę, wywar) z przyprawy i dodać ją w fazie butelkowania.
A może chcesz spróbować Karkade - orzeźwiającego, tradycyjnego napoju prosto z Senegalu? Zalej 2 łyżki suszonego hibiskusa i odstaw na minimum 2 godziny, następnie przefiltruj i ewentualnie posłodź. Do napoju można dodać sporo mięty, kardamon, wanilię, skórkę pomarańczy czy cytryny.
Opakowanie: metalizowana saszetka z 20 g hibiskusa.
Uwaga: Przechowywać w nieprzeźroczystym, zamkniętym opakowaniu w suchym i zaciemnionym miejscu.
8,50 zł
7,00 zł
7,50 zł
11,33 zł
19,50 zł
26,00 zł
35,51 zł
Jęczmień palony jest stosowany do piw takich...
7,79 zł
11,86 zł
8,54 zł
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Słód Monachijski jest idealnym słodem do piw ciemnych typu Lager, Bock...