Nowy produkt

7 Przedmioty

Hibiskus suszony, kwiat 20 g - dodatek do piwa/nalewek/alkoholi

5,00 zł

Więcej informacji

Hibiskus charakteryzuje się przyjemnym kwaskowym smakiem i bardzo charakterystycznym aromatem. Idealny dodatek do dżemów, konfitur, a także napojów: herbaty, nalewek itp. Dodaje się go również do trunków w celu ożywienia koloru (nadaje im piękny czerwony kolor).

Hibiskus  w piwie:

Podobnie jak chmiel aromatyczny, dodaje się albo do kotła na koniec gotowania brzeczki, albo do fermentora w ostatniej fazie fermentacji cichej (analogia do "chmielenia na zimno"). Podobnie jak w przypadku chmielenia na zimno, dodatek do fermentora daje silniejszy efekt, ale niesie też ryzyko infekcji. Można też przygotować dekokt (herbatę, wywar) z przyprawy i dodać ją w fazie butelkowania.  

A może chcesz spróbować Karkade - orzeźwiającego, tradycyjnego napoju prosto z Senegalu? Zalej 2 łyżki suszonego hibiskusa i odstaw na minimum 2 godziny, następnie przefiltruj i ewentualnie posłodź. Do napoju można dodać sporo mięty, kardamon, wanilię, skórkę pomarańczy czy cytryny.

Opakowanie:  metalizowana saszetka z 20 g hibiskusa.

Uwaga: Przechowywać w nieprzeźroczystym, zamkniętym opakowaniu w suchym i zaciemnionym miejscu.

13 innych produktów w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Najczęściej kupowane

Informacje

Poradniki

Producenci

Nowe produkty

Dostawcy

Tagi

Ostatnio przeglądane