Brak produktów
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Nowy produkt
Hibiskus charakteryzuje się przyjemnym kwaskowym smakiem i bardzo charakterystycznym aromatem. Idealny dodatek do dżemów, konfitur, a także napojów: herbaty, nalewek itp. Dodaje się go również do trunków w celu ożywienia koloru (nadaje im piękny czerwony kolor).
Hibiskus w piwie:
Podobnie jak chmiel aromatyczny, dodaje się albo do kotła na koniec gotowania brzeczki, albo do fermentora w ostatniej fazie fermentacji cichej (analogia do "chmielenia na zimno"). Podobnie jak w przypadku chmielenia na zimno, dodatek do fermentora daje silniejszy efekt, ale niesie też ryzyko infekcji. Można też przygotować dekokt (herbatę, wywar) z przyprawy i dodać ją w fazie butelkowania.
A może chcesz spróbować Karkade - orzeźwiającego, tradycyjnego napoju prosto z Senegalu? Zalej 2 łyżki suszonego hibiskusa i odstaw na minimum 2 godziny, następnie przefiltruj i ewentualnie posłodź. Do napoju można dodać sporo mięty, kardamon, wanilię, skórkę pomarańczy czy cytryny.
Opakowanie: metalizowana saszetka z 20 g hibiskusa.
Uwaga: Przechowywać w nieprzeźroczystym, zamkniętym opakowaniu w suchym i zaciemnionym miejscu.
Słód polecany do piw w stylu: , maibock,...
7,10 zł
58,00 zł
Słód polecany do piw w stylu: , maibock,...
30,50 zł
7,00 zł
8,50 zł
8,34 zł
9,20 zł
5,50 zł
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w...
30,50 zł
40,00 zł
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Słód Monachijski jest idealnym słodem do piw ciemnych typu Lager, Bock...