Brak produktów
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Nowy produkt
Trawa cytrynowa suszona to bardzo popularna przyprawa kuchni azjatyckiej. Charakteryzuje się przyjemnym cytrynowym smakiem i aromatem - co ciekawe pozbawionym silnej kwasowości cytryny. Idealny, odświeżający dodatek do aromatyzowania herbaty, sosów zup, marynat, mięs, warzyw, likierów, kompotów czy piwa.
Herbata: w zależności od preferencji około 1-2 łyżeczki na szklankę (zamiast cytryny).
Trawa cytrynowa w piwie: podobnie jak chmiel aromatyczny, dodaje się albo do kotła na koniec gotowania brzeczki, albo do fermentora w ostatniej fazie fermentacji cichej (analogia do "chmielenia na zimno"). Podobnie jak w przypadku chmielenia na zimno, dodatek do fermentora daje silniejszy efekt, ale niesie też ryzyko infekcji. Można też przygotować dekokt (herbatę, wywar) z przyprawy i dodać ją w fazie butelkowania.
Opakowanie zawiera: 20 g trawy ciętej 4 mm.
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej...
30,50 zł
3,00 zł
72,00 zł
8,50 zł
10,00 zł
31,00 zł
3,50 zł
14,00 zł
40,00 zł
5,00 zł
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Słód Monachijski jest idealnym słodem do piw ciemnych typu Lager, Bock...