Brak produktów
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Nowy produkt
Suszona skórka cytryny to niezwykle aromatyczny dodatek do ciast, sałat, deserów, jak i również kompotów, piwa i nalewek. Nada Twoim potrawom i napojom orzeźwiający akcent.
Suszona skórka w piwie:
Podobnie jak chmiel aromatyczny, dodaje się albo do kotła na koniec gotowania brzeczki, albo do fermentora w ostatniej fazie fermentacji cichej (analogia do "chmielenia na zimno"). Podobnie jak w przypadku chmielenia na zimno, dodatek do fermentora daje silniejszy efekt, ale niesie też ryzyko infekcji. Można też przygotować dekokt (herbatę, wywar) z przyprawy i dodać ją w fazie butelkowania.
Opakowanie zawiera: 20 g suszonej skórki cytryny.
5,00 zł
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej...
7,10 zł
3,00 zł
13,00 zł
9,00 zł
9,00 zł
15,00 zł
9,00 zł
10,50 zł
2,70 zł
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Słód Monachijski jest idealnym słodem do piw ciemnych typu Lager, Bock...