Nasza strona internetowa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych.
Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje (dowiedz się więcej).
zamknij

Nowy produkt

Laktoza (lactose) - niefermentowalny cukier mlekowy - op. 250 g

5,00 zł

Więcej informacji

Cukier mlekowy, w piwowarstwie stosowany jako  dodatek do piw w stylu mleczny/słodki stout (Milk Stout, Sweet Stout).

Laktoza nie jest fermentowana przez drożdże: dodana na etapie przygotowywania brzeczki przechodzi do piwa i nadaje mu specjalną treściwość i lekko słodkawy smak.

Dawkowanie: przeciętnie 250 g na 20 litrów piwa w stylu Sweet/Milk Stout.

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Laktoza (lactose) - niefermentowalny cukier mlekowy - op. 250 g

Laktoza (lactose) - niefermentowalny cukier mlekowy - op. 250 g

11 innych produktów w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: