Brak produktów
193982905
Nowy produkt
5 Przedmioty
Naturalne jelita wołowe środkowe kalibrowane 50/55. Idealnie nadają się do domowych wyrobów wędzonych, gotowanych, parzonych oraz podsuszanych. Jelita wołowe środkowe najczęściej stosowane są do kiełbasy lisieckiej, kiszki ziemniaczanej, kaszanki i pasztetowej. W opakowaniu znajdują się 3szt jelita o długość 30cm ✅ PRZYGOTOWANIE JELIT PRZED NAPEŁNIENIEM FARSZEM: Jelita należy wypłukać pod bieżącą wodą, również wewnątrz, następnie moczyć przez ok. 12 godzin w letniej wodzie mniej więcej w połowie moczenia należy wymienić wodę na świeżą. Jelita należy przelać pod bieżącą letnią wodą przed samym napełnieniem ich farszem dla uzyskania odpowiedniej elastyczności. ✅ PRZECHOWYWANIE JELIT PO OTWARCIU: Opłukane jelita należy osuszyć ręcznikiem papierowym a następnie wymieszać z dużą ilością soli i włożyć do słoika szczelnie zamknąć. W takiej formie jelita można przechowywać nawet 2 lata. Firma Jelux została wielokrotnie nagrodzona wyróżnieniami oraz międzynarodowymi certyfikatami, co potwierdza, że nasze produkty są jednymi z najbardziej atrakcyjnych na rynku. Długość jelit należy mierzyć po uprzednim namoczeniu ich w wodzie. Jest to jedyny obiektywny sposób miary (po kalibracji, a przed zasoleniem). Uzyskanie najbardziej wiarygodnego wyniku nie odbywa się po naciągnięciu jelit i przyłożeniu ich do miarki Kaliber 50/55 Długość 30cm Rodzaj wołowe Przeznaczenie na kiełbasę lisiecką, pasztetową Ilość 3szt.
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Słód Monachijski jest idealnym słodem do piw ciemnych typu Lager, Bock...