Brak produktów
190371111
Nowy produkt
9 Przedmioty
Kątnice wołowe to inna nazwa jelita ślepego. Jest to jedna z popularniejszych osłonek naturalnych przeznaczonych do wyrobu różnego rodzaju podrobów: parzonych, dojrzewających i suszonych. Idealnie nadaje się do wszelkiego rodzaju kaszanki, kiszki ziemniaczanej, salcesonu lub pasztetowej itp. Pojemność kątnicy to ok 6-8kg farszu. Przed przystąpieniem do nadziewania należy kątnice wypełnić wodą aby ją przepłukać z soli, najlepiej powtórzyć tą czynność kilkakrotnie. Produkty te posiadają swój specyficzny naturalny zapach i nieregularny kształt. Idealnie nadają się do wyrobu w warunkach domowych. Bardzo dobra jakość surowca gwarantuje wysoką wytrzymałość przy nadziewaniu i obróbce. Długość kątnicy może być zróżnicowana od 50cm do nawet ponad 1m Opakowanie: Każda kątnica wołowa jest zasolona oraz zapakowana próżniowo, co gwarantuje świeżość produktu. Gwarancja: Każda kątnica wołowa posiada etykietę znamionową z określoną datą przydatności, numerem partii i krajem pochodzenia. Kątnice należy przechowywać w zamkniętych opakowaniach w temperaturze od 4-14°C. Nie należy produktu naturalnego zamrażać ani narażać na wysokie temperatury ponieważ straci on swoje właściwości. Jelita pochodzą z naszego zakładu produkcyjnego znajdującego się w Żorach. Daje to 100% pewności że produkt pochodzi z legalnego źródła oraz jest najwyższej jakości. Zakład posiada wszystkie niezbędne certyfikaty oraz jest pod stałym nadzorem weterynaryjnym. Produkty dopuszczone są do obrotu na terenie Unii Europejskiej. Sposób użycia: Produkt przed użyciem należy wypłukać z soli, a następnie zamoczyć w wodzie o temperaturze do 40°C czas namaczania to ok. 12h. Podczas namaczania mniej więcej w połowie należy wymienić wodę na świeżą, maksymalna temperatura wody to 40 °C. Przed przystąpieniem do nadziewania należy kątnice wypełnić wodą aby ją przepłukać, najlepiej powtórzyć tą czynność kilkakrotnie. W przypadku niewykorzystania produktu po otwarciu można go ponownie dobrze zasolić i przechowywać np. w szklanym pojemniku około roku czasu. Długość od 50 do ponad 100cm Pojemność ok. 6-8 kg farszu Przeznaczenie kaszanki, kiszki ziemniaczanej, salcesonu lub pasztetowej itp.
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Słód Monachijski jest idealnym słodem do piw ciemnych typu Lager, Bock...