310604

Nowy produkt

2 Przedmioty

Ostatnie egzemplarze!

Jelita wieprzowe na paskach 28/30, 20m

31,00 zł

Więcej informacji

Naturalne jelita wieprzowe o średnicy 28/30 mm, kalibrowane, na paskach, które ułatwiają naciąganie na lejek i eliminują ich plątanie. Z nimi praca pójdzie Ci błyskawicznie oraz sprawnie! Na 10-13 kg mięsa. Na paskach - jelita są nakładane na specjalne paski, które ułatwiają naciąganie na lejek i eliminują ich plątanie podczas przechowywania. Strzałki na paskach sugerują kierunek nałożenia na lejek. Na końcu paska znajduje się otwór, umożliwiający łatwe zsunięcie go z lejka. Idealne do domowych wyrobów - dzięki wyjątkowej jakości produktu dużo szybciej i sprawniej przygotujesz własne zdrowe kiełbasy surowe, dojrzewające, parzone, pieczone, wędzone czy grillowane. Bezpieczne w użyciu - jelita są odporne na uszkodzenia oraz pęknięcia, dzięki czemu praca z nimi jest wyjątkowo komfortowa i bezstresowa. Dla tych, którzy dbają o dobre zdrowie - naturalne jelita wieprzowe pozwalają na samodzielne wytwarzanie kiełbas bez niezdrowych dodatków oraz konserwantów. Proste w użyciu - przed rozpoczęciem pracy z jelitami należy moczyć je ok. 3 h w wodzie o temperaturze do 30°C, a następnie przepłukać ich środek letnią wodą. Po tym zabiegu produkt nadaje się do nadziewania farszem. Wygodne opakowanie - opakowanie wyposażone w specjalną strunę, ułatwiającą wielokrotne zamykanie i otwieranie . Jałowcowa, zwyczajna, biała, kiełbasa „Śląska”, „Grilli” z Finlandii, „Bratwurst” z Niemiec, „Boudin blanc” i „Saucisse Montbeliard” z Francji? Myślisz o domowym wyrobie zdrowych wędlin? Przygotowanie ulubionej cienkiej kiełbasy parzonej, wędzonej, grillowanej, suszonej lub dojrzewającej, nie będzie dla Ciebie już żadnym problemem! Naturalne jelita wieprzowe kalibrowane na paskach o przekroju 28/30 mm to produkt, którego wysoką jakość docenisz już od pierwszych chwil. Dzięki innowacyjnemu sposobowi kalibrowania jelit na paskach, podczas przechowywania nie ulegają zniszczeniu, nie plączą się oraz dają się w łatwy i szybki sposób naciągnąć na lejek nadziewarki. Strzałki na paskach sugerują kierunek nałożenia na lejek. Otwór na końcu paskach pozwala na pewny chwyt śliskiego paska i zsunięcie z lejka. Produkt jest hermetycznie zapakowany i zakonserwowany wyłącznie solą. W jednej paczce łącznie znajduje się 20 m jelit. Co istotne, jelita jeszcze szybciej nadziejesz farszem za pomocą specjalnych nadziewarek do kiełbas. Wypróbuj także nasz kalkulator wędliniarski! Składniki: jelita wieprzowe, substancja konserwująca: sól Uwaga! Przechowywać w temp. ≤10°C.

27 innych produktów w tej samej kategorii:

Najczęściej kupowane

Informacje

Poradniki

Producenci

Nowe produkty

Dostawcy

Tagi

Ostatnio przeglądane