310016

Nowy produkt

12 Przedmioty

Słoikówka - mieszanka ziół i przypraw, 30 g

6,00 zł

Więcej informacji

Smakowity przysmak, który nosi nazwę słoikówki to mięso z galaretką przypominające konserwę. Konsystencja łopatki ze słoika świetnie sprawdza się jako delikatna domowa wędlina do smarowania na kanapki.

Słoikówka - mieszanka ziół i przypraw to doskonała kompozycja aromatycznych ziół i przypraw, podkreślająca walory smakowe i zapachowe domowej Słoikówki.

Składniki na 2 kg Słoikówki:

• 500 g boczku
• 500 g karczku
• 500 g łopatki
•250 g słoniny
•250 g wołowiny
•200 ml wody
•30 g mieszanki ziół i przypraw do Słoikówki
• 30 g soli

Przepis:
Tłuste mięso zmiel przez sito z oczkami o średnicy 8 mm, a chudsze przez sito o oczkach 12 mm (ewentualnie użyj szarpaka, jeśli chcesz otrzymać większe kawałki mięsa). Wołowinę zmiel dwukrotnie używając sita z najmniejszymi oczkami, a następnie dobrze wyrób z zimną wodą, aż do wydzielenia się białego kleiku. Zmielone mięso połącz, dopraw dedykowaną mieszanką ziół i przypraw do Słoikówki, dodaj sól i dokładnie wyrób. Odstaw na 24 godz. do lodówki. Po tym czasie wyparz słoiki i włóż do nich mięso, wypełniając po brzegi. Zakręcone słoiki włóż do garnka z ciepłą wodą powyżej poziomu mięsa. Poddaj pasteryzacji (od rozpoczęcia wrzenia gotuj 40 minut). Następnego dnia powtórz pasteryzację - prowadź ją przez 40 minut.

By zwiększyć trwałość słoikówki, poddaj ją pasteryzacji również trzeciego dnia.

Więcej przepisów znajdziesz na: www.browin.pl/przepiśnik

Składniki: pieprz czarny, czosnek granulowany, majeranek, cebula suszona, gałka muszkatołowa, ziele angielskie

30 innych produktów w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Najczęściej kupowane

Informacje

Poradniki

Producenci

Nowe produkty

Promocje

Dostawcy

Tagi

Ostatnio przeglądane