410026

Nowy produkt

8 Przedmioty

Pekla do kiełbasy szynkowej - 120 g

6,40 zł

Więcej informacji

Pekla do kiełbasy szynkowej to mieszanka, której nie może zabraknąć w Twojej kuchni, jeśli chcesz cieszyć się zdrowymi, aromatycznymi i smacznymi wędlinami przygotowywanymi we własnej kuchni!


  • Do wędzenia i parzenia - mieszanka peklująca z przyprawami pozwoli Ci wykonać domowe kiełbasy zarówno parzone, jak i wędzone - o doskonałym smaku i wyjątkowym aromacie!
  • Bez glutaminianu sodu i cukru - lubimy dbać o zdrowie, dlatego wyselekcjonowany skład produktów użytych w mieszance, sprawia, iż wybierając nasz produkt, nie dostarczasz do swoich dań zbędnego glutaminianu oraz cukrów!
  • Na 5 kg mięsa - jedno opakowanie pekli z przyprawami o gramaturze 120 g pozwala na wykonanie domowej kiełbasy szynkowej z aż 5 kg mięsa!
  • ...bo domowe jest lepsze! - dzięki peklowaniu mięso i przygotowywane przez Ciebie potrawy zachowają apetyczny kolor, a także będą stabilne mikrobiologicznie!
  • Prosta w użyciu - zmiel lub pokrój mięso, dodaj wodę i zawartość opakowania Pekli - wyrób, przełóż do osłonek i poddaj odpowiedniej obróbce. To naprawdę proste!


Pekla do kiełbasy szynkowej to mieszanka peklująca z przyprawami idealnie sprawdzająca się podczas przygotowania parzonych i wędzonych kiełbas. Peklowanie pozwoli Ci na zachowanie apetycznych walorów smakowych i aromatycznych potraw, a także na utrzymanie ich w stabilności mikrobiologicznej. Zawarte w mieszance zioła sprawiają, że smak domowych wędlin jest doskonały i wyjątkowy - już nigdy nie sięgniesz po wędliny ze sklepowych półek! Opakowanie pekli o gramaturze 120 g wystarczy na przygotowanie wędlin z 5kg mięsa, a jej użycie jest naprawdę proste! Jasny skład bez glutaminianu i cukru gwarantuje Ci natomiast pewność, że wybierając ten produkt, zaserwujesz na swoim stole dania zdrowe i o wiadomym składzie!


Przepis na 5 kg kiełbasy szynkowej:

Składniki:

  • 3 kg mięsa z szynki
  • 1,5 kg łopatki (można zastąpić mięsem z golonki bez skóry)
  • 0,5 kg boczku
  • 1 op. Pekli do kiełbasy szynkowej


Przygotowanie:

Mięso z szynki pozbaw błon, tłuszczu i pokrój w kostkę ok. 2-4 cm. Łopatkę zmiel przez sito o oczkach 8-12 mm, a chudsze kawałki pokrój w kostkę lub zmiel przez szarpak. Boczek zmiel przez najdrobniejsze sito maszynki. Połącz wszystkie mięsa, dodaj 0,5 L zimnej wody i zawartość opakowania Pekli. Całość wyrabiaj dokładnie min. przez 15 minut. Farsz mięsny przykryj niezbyt szczelnie i pozostaw w lodówce na dobę. Osłonki białkowe namocz, następnie napełnij ciasno farszem i postaw na min. 8 h w temp. pokojowej, w calu wysuszenia i dobrego osadzenia się mięsa (możesz zastosować nadmuch zimnego wentylatora). Tak przygotowane kiełbasy wędź w temperaturze 50-60°C przez ok. 3 h, a następnie sparz, wkładając mięso do wody o temp. 75-80°C. Parz do uzyskania wewnątrz batonu 68°C. Proces wędzenia można pominąć, a batony sparzyć bezpośrednio po obsuszeniu i ułożeniu się mięsa wewnątrz osłonek.


Składniki: sól niejodowana, przyprawy (czosnek granulowany, gorczyca, pieprz czarny, pieprz biały, gałka muszkatołowa), substancja przeciwzbrylająca: E 536, azotyn sodu.

Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy, selera, soi, sezamu, glutenu, orzechów.

30 innych produktów w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Najczęściej kupowane

Informacje

Poradniki

Producenci

Nowe produkty

Promocje

Dostawcy

Tagi

Ostatnio przeglądane