Brak produktów
Nowy produkt
9 Przedmioty
Marzysz o peklowanych, aromatycznych, delikatnych i niezwykłych w smaku mięsach? Chcesz przenieść się do czasów, gdy potrawy nie były pełne chemii i sztucznych dodatków? Jest na to sposób! Z naszą mieszanką ziół i przypraw z łatwością przygotujesz pyszne aromatyczne i rozpływające się w ustach potrawy mięsne tylko z naturalnych składników! Sekret Dziadka Feliksa do peklowania to mieszanka specjalnie wyselekcjonowanych, naturalnych ziół i przypraw bez soli, substancji konserwujących oraz glutaminianu sodu. W skład mieszanki wchodzą: owoc jałowca, kolendra, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, cząber, rozmaryn, tymianek - wybierając nasz produkt, masz więc gwarancję bezpiecznej i zdrowej żywności! Jedno opakowanie 35 g wystarcza na peklowanie, aż 10 kg mięsa! Uniwersalność produktu sprawia, że mieszanki możesz użyć zarówno przygotowując ulubione dania z wieprzowiny, jak i dziczyzny, baraniny czy cielęciny. Po peklowaniu mięsa z wykorzystaniem tej mieszanki nabierze ono szczególnych walorów smakowych i zapachowych - świetnie smakując zarówno po uwędzeniu, upieczeniu, jak i sparzeniu. Zachwyć swoich bliskich mięsnymi daniami w niesamowitej odsłonie!
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób użycia:
Składniki na 2,5 kg schabu:
Przepis:
Połowę saszetki mieszanki ziół i przypraw zalej szklanką wody i zagotuj. Schłodzony wywar z przypraw uzupełnij zimną wodą do uzyskania 1 L zalewy i rozpuść w niej sól oraz saletrę. Mięso pokrój na równe kawałki, np. ok. 0,5 kg i umieść w naczyniu do peklowania (np.: w beczce, kamionce). Wlej zalewę peklującą - mięso musi być w niej całkowicie zanurzone (jeśli solanka nie zakrywa mięsa, dodaj więcej wody i proporcjonalnie soli). Pekluj 10 dni. Nastrzykując kawałki mięsa zalewą, możesz skrócić czas peklowania do 7 dni. Osuszone mięso możesz uwędzić, upiec lub sparzyć.
Składniki:
owoc jałowca, kolendra, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, cząber, rozmaryn, tymianek. Nie zawiera soli, substancji konserwujących i glutaminianu sodu.
Uwaga!
Nie zawiera soli i glutaminianu sodu.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Najlepiej spożyć przed końcem daty ważności - data i nr partii na opakowaniu.
46,00 zł
9,90 zł
75,00 zł
Jęczmień palony jest stosowany do piw takich...
4,50 zł
7,00 zł
7,70 zł
56,00 zł
5,30 zł
25,00 zł
85,00 zł
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Słód Monachijski jest idealnym słodem do piw ciemnych typu Lager, Bock...