Brak produktów
223247301
Nowy produkt
9 Przedmioty
Mieszanka przypraw do serdelek / parówek z przepisu Marcina Kostrzewskiego Naturalne składniki bez dodatku soli i cukru lub innych polepszaczy smaku. Mieszanka pozwoli Ci na przygotowanie pysznych serdelek dla całej rodziny i przyjaciół. ✔️ 50 g mieszanki pozwoli Ci na przygotowanie ok. 2 kg serdelek ✔️ Skład: mleko w proszku, pieprz biały, czosnek Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. Mieszanka nie zawiera soli i glutaminianu sodu. Przepis na serdelki wg. Marcina Kostrzewskiego Potrzebne składniki: szynka 60%, podgardle 40%, jelita wieprzowe 24/26, 100 ml zimnej wody, sól kuchenna i peklosól 50/50 -18gr/1kg Mięso kroimy na kawałki które wejdą nam do maszynki i dodajemy mieszankę przypraw (lepiej się rozmieszają). Będziemy mielić 3x przez sitko makowe, po pierwszym mieleniu dodajemy 50ml zimnej wody i mieszamy farsz. Mielimy drugi raz i znowu dodajemy 50ml wody. Mieszamy i ostatni raz mielimy. Jelita wieprzowe przepłukujemy w bieżącej wodzie i moczymy przez 2-3 godziny w letniej wodzie. Już można nabijać osłonki. Po napełnieniu osłonek odwieszamy na kijach do osuszenia. Wędzimy w temperaturze około 50 stopni do momentu lekkiego podwędzenia. Parzymy 20 minut w 75-80 stopniach. Harujemy w zimnej wodzie 5 min. Studzimy i gotowe. SMACZNEGO.
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Słód Monachijski jest idealnym słodem do piw ciemnych typu Lager, Bock...