Brak produktów
217017166
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Nowy produkt
Mieszanka przypraw do kiełbasy "Drwala" z Przepisu Marcina Kostrzewskiego Mieszanka zawiera wyłącznie naturalne składniki bez dodatku soli i cukru lub innych polepszaczy smaku. Mieszanka pozwoli Ci na przygotowanie pysznej, aromatycznej i zdrowej kiełbasy dla całej rodziny i przyjaciół. Mieszanka idealnie komponuje się z boczkiem i chudą łopatką. ✔️ 100 g mieszanki pozwoli Ci na przygotowanie ok. 10 kg kiełbasy Drwala. Skład: czosnek niedźwiedzi, czosnek grys, pieprz czarny grys Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. Mieszanka nie zawiera soli i glutaminianu sodu. Przepis na kiełbasę "Drwala" Potrzebne składniki: boczek i chuda łopatka w stosunku 1 do 2, przyprawa do kiełbasy Drwala 8-10 g na 1 kg mięsa, peklosól 18 g na 1 kg mięsa, jelita wieprzowe 28/30 2m na 1 kg mięsa. Sposób przygotowania: Kroimy mięso w kostkę 2x2 cm, mieszamy z peklosolą, a następnie odstawiamy w chłodne miejsce na 24 godz. Po tym czasie dodajemy mieszankę przypraw i dokładnie mieszamy. Przepłukujemy dwukrotnie jelita oraz pozostawiamy do namoczenia w wodzie o temperaturze do 35°C na co najmniej 3 godz. W międzyczasie mielimy mięso na szarpaku lub sitku 13 mm. Po zmieleniu dodajemy 30-40 ml lodowatej wody i wyrabiamy do uzyskania odpowiedniej kleistości, odstawiamy na 1-2 godz. Po nadzianiu jelit kiełbasę odwieszamy do osuszenia na ok. 2 godz. Rozgrzewamy wędzarnie do temp. 50-60°C kiełbasę wędzimy przez ok. 3-4 godz. – do uzyskania odpowiedniego koloru. Po wyjęciu z wędzarni kiełbasę parzymy w temperaturze 70-75°C przez 15-20 minut. Smacznego!
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Słód Monachijski jest idealnym słodem do piw ciemnych typu Lager, Bock...