410027

Nowy produkt

8 Przedmioty

Pekla do kiełbasy krakowskiej - 115 g

7,30 zł

Więcej informacji

Pekla do kiełbasy krakowskiej to mieszanka, dzięki której możesz cieszyć się zdrowymi, aromatycznymi i smacznymi wędlinami przygotowywanymi we własnej kuchni! 


  • Prosta w użyciu - łatwo i szybko przygotujesz wyśmienite parzone lub wędzone kiełbasy, wydobędziesz z nich wyjątkowy, tradycyjny smak.
  • Jeden produkt, dwie możliwości obróbki - użyjesz go do wędzenia lub parzenia Twojej kiełbasy - samodzielnie zdecyduj, na jaki rodzaj obróbki mięsa masz ochotę!
  • Tradycyjnie skomponowana mieszanka - znajdziesz w niej moc przypraw m.in.: kolendrę, pieprz biały, czosnek granulowany, ziele angielskie oraz kminek, które zapewnią doskonały i wyjątkowy aromat domowym przysmakom.
  • Skutecznie zabezpiecza mięsne wyroby - dzięki substancji peklującej Twoje kiełbasy zachowają nie tylko piękny kolor, ale także będą stabilne mikrobiologicznie.
  • Wydajne opakowanie - 115 g peklosoli wystarczy Ci na przygotowanie aż 5 kg kiełbasy krakowskiej.


Peklowanie mięs przy użyciu naszej nowej pekli to czysta przyjemność. Łatwo i szybko przygotujesz wyśmienite parzone lub wędzone kiełbasy, wydobędziesz z nich wyjątkowy, tradycyjny smak. Nasza pekla sprawi również, że Twoje mięsne wyroby będą stabilne mikrobiologicznie. Zawarte w mieszance zioła m.in.: kolendra, pieprz biały, czosnek granulowany, ziele angielskie oraz kminek, zapewnią im dodatkowo doskonały i wyjątkowy aromat. Stosując peklosól do kiełbasy krakowskiej sprawisz, że Twoje mięso pozostanie apetycznie różowe, będzie kusić biesiadników atrakcyjnym wyglądem. Opakowanie 115 g wystarczy na przygotowanie aż 5 kg kiełbasy krakowskiej.


Wypróbuj nasz sprawdzony, tradycyjny przepis na 5 kg kiełbasy krakowskiej:

Składniki:

  • 1 kg karczku
  • 2 kg łopatki
  • 1 kg mięsa z szynki
  • 0,8 kg wołowiny
  • 0,5 kg boczku
  • 1 op. Pekli do kiełbasy krakowskiej


Przygotowanie:

Pozbawione błon i tłuszczu mięso pokrój w kostkę ok. 2-4 cm. Wołowinę i boczek zmiel przez najdrobniejsze sito maszynki. Wołowinę wyrabiaj osobno z 0,5 L zimnej wody, aż do uzyskania białego kleiku. Pozostałe mięso zmiel przez sito o oczkach 8-12 mm. Całość wymieszaj, dodaj zawartość saszetki i dokładnie wyrabiaj. Osłonki białkowe namocz, następnie napełnij ciasno farszem i postaw na min. 8 h w temp. pokojowej, w celu wysuszenia i dobrego osadzenia się mięsa (możesz zastosować nadmuch zimnego wentylatora). Tak przygotowane kiełbasy wędź w temperaturze 50-60°C przez ok. 3 h, a następnie sparz wkładając mięso do wody o temp. 75-80°C. Parz do uzyskania wewnątrz batonu 68°C. Proces wędzenia można pominąć, a batony sparzyć bezpośrednio po obsuszeniu i ułożeniu się mięsa wewnątrz osłonek.


Składniki: sól niejodowana, przyprawy (kolendra, pieprz biały, czosnek granulowany, ziele angielskie, kminek, azotyn sodu.

Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy, selera, soi, sezamu, glutenu, orzechów.

30 innych produktów w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Najczęściej kupowane

Informacje

Poradniki

Producenci

Nowe produkty

Dostawcy

Tagi

Ostatnio przeglądane