Brak produktów
Nowy produkt
18 Przedmioty
Drożdże te przeznaczone są do produkcji win białych, różowych jak i czerwonych.
Drożdże Saccharomyces cerevisiae. Najlepsze drożdże do agrestu, gruszek, moreli, truskawek, zbóż, głogu, jabłek, dzikiej róży, winogron białych, rabarbaru, rodzynek, czereśni, malin, śliwek renklod, aronii, wiśni, jeżyn, czarnych porzeczek, białych porzeczek, czerwonych porzeczek, czarnych winogron, czarnych jagód, czarnego bzu, śliwek węgierek.
Drożdże winiarskie fermentują w temperaturze 15 - 30°C.
Mają średnie wymagania w stosunku do źródła azotu.
Tolerują do 13% alkoholu.
Ten poziom tolerancji umożliwia uzyskanie dojrzałych win, zarówno wytrawnych, półwytrawnych, a nawet półsłodkich, bez niebezpieczeństwa dalszej fermentacji w butelkach.
Dzięki zastosowaniu tego typu drożdży winiarskich uzyskamy wina łagodne, zrównoważone, o wyraźniej nucie owocowej.