Brak produktów
400402
Nowy produkt
2 Przedmioty
Ostatnie egzemplarze!
ViniTurbo to połączenie szlachetnych drożdży winiarskich oraz specjalnie opracowanej pożywki do szybkiej fermentacji moszczów gronowych i owocowych.
Jeśli chcesz zrobić wino, ale przeraża Cię długie czekanie na efekt końcowy, Viniturbo jest dla Ciebie. To mieszanka szlachetnych drożdży winiarskich i specjalnie dobranych do nich pożywek, dzięki którym już po upływie 4 tygodni będziesz mógł cieszyć się swoim domowym winem.Viniturbo zastosować możesz do win białych, różowych i czerwonych. Do win z winogron i win owocowych. W zależności od dodanego cukru, w gotowym winie uzyskać możesz nawet do 17% alkoholu.
Saszetka wystarcza na przygotowanie 25 L nastawu, dla którego optymalna temperatura fermentacji mieści się w zakresie 20-27⁰C.
Sposób użycia:
Zawartość saszetki wsyp do 100 ml wody o temperaturze nieprzekraczającej 30°C i dokładnie wymieszaj. Po 30 minutach całość wlej do nastawu na wino. Fermentuj w temperaturze 20-27°C przez 3-4 tygodnie, aż do momentu ustania wydzielania CO2 i wyklarowania. Otrzymane wino można przeznaczyć do bezpośredniej konsumpcji lub dojrzewania.
Składniki:
drożdże winiarskie [drożdże S. cerevisiae, emulgator: monostearynian sorbitolu], wodorofosforan (V) diamonu, witamina B1 (chlorowodorek tiaminy)
Uwaga:
opakowanie wykorzystaj w całości do jednego nastawu.
Wymiary opakowania:
długość 12 cm
szerokość ok. 0,5 cm
wysokość 16 cm.
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w...
30,50 zł
8,00 zł
44,00 zł
26,00 zł
5,80 zł
5,50 zł
2,80 zł
14,00 zł
5,90 zł
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Słód Monachijski jest idealnym słodem do piw ciemnych typu Lager, Bock...