400390

Nowy produkt

36 Przedmioty

Enovini OK RED - drożdże winiarskie obniżające kwasowość 7 g

4,80 zł

Więcej informacji

Drożdże aktywne, suszone Enovini® OK RED są dedykowane dla winiarzy, którzy produkują wina z czerwonych winogron i wiśni. Z tymi drożdżami Twoje wina będą lepsze niż kiedykolwiek wcześniej.


  • Do czerwonych owoców - drożdże przeznaczone są do win wiśniowych i czerwonych gronowych.
  • Obniżają kwasowość wina - Enovini® OK RED to drożdże, które zmniejszają zawartość kwasu jabłkowego w winie o 20-24%. Dzięki temu wino jest łagodniejsze i mniej kwaśne, co pozwala na bardziej przyjemne doświadczenie smakowe.
  • Mniejsza ilość cukru - dzięki zastosowaniu drożdży obniżających kwasowość, z powodzeniem możesz zmniejszyć dodatek cukru, uzyskując dobre wino półsłodkie lub półwytrawne.
  • Harmonijny smak i aromat wina - drożdże Enovini® OK RED pozwalają stworzyć zbalansowane wina o łagodnym smaku i ciekawym aromacie owocowym.
  • Szlachetne drożdże o wysokiej jakości - z użyciem drożdży Enovini® OK RED stworzysz najlepsze domowe wina o mocy do 14%.


Enovini® OK RED to suszone drożdże winiarskie redukujące kwasowość win z czerwonych owoców zawierających kwas jabłkowy. To drożdże odpowiednie do win z wiśni i ciemnych winogron. Drożdże Enovini® OK RED zapewnią Twoim winom zbalansowany smak i pełen, owocowy bukiet.


Właściwości drożdży Enovini® OK RED pozwalają obniżyć zawartość kwasu jabłkowego w winach wiśniowych i gronowych o 20-24%. 


Opakowanie pozwala na uzyskanie 25 L wina o mocy do 14 %. Drożdże są proste w użyciu, nie ma konieczności ich wstępnego namnażania. 


Sposób użycia:

Zawartość saszetki wymieszaj w 100 ml przegotowanej wody, wystudzonej do temp. 30°C. Całość pozostaw na 20 min w temp. pokojowej, następnie wlej do pojemnika fermentacyjnego lub balonu z nastawem wina. Zalecane początkowe stężenie cukru - max 20°Blg, a kwasowość maksymalnie 14 g/L (najlepiej 12 - 13 g/L). Fermentację prowadź w temp. 20 - 25°C. Gdy stężenie cukru spadnie do ok. 10 ºBlg (w 2 - 3 dniu) dodaj kolejną porcję cukru, np. 50 g/L. Czynność możesz powtórzyć w 5 - 6 dniu fermentacji.

Uwaga: Optimum działania drożdży uzyskasz postępując zgodnie z powyższymi informacjami.


Składniki:

drożdże Saccharomyces cerevisiae, emulgator: monostearynian sorbitolu. 


Produkt tylko dla enologii, nie do bezpośredniego spożycia. Przechowywać w suchym miejscu w temp. pokojowej.

23 innych produktów w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Najczęściej kupowane

Informacje

Poradniki

Producenci

Nowe produkty

Dostawcy

Tagi

Ostatnio przeglądane