Szlachetne, suszone drożdże - idealne do win z porzeczek.
Enovini®
Porzeczka to specjalnie wyselekcjonowany szczep drożdży winiarskich.
Pozwala na wydobycie z owoców optymalnej ilości aromatów i zapewnia
uzyskanie świetnie zbalansowanego wina o wyjątkowym bukiecie -
najlepszego domowego wina porzeczkowego, jakie można zrobić.
Istotne cechy:- aktywne suche drożdże - proste w użyciu
- opakowanie 7 g na 10-25 L
- temperatura fermentacji: 15-30°C
- alkohol: do 16%
- pełnia możliwości - przy zastosowaniu pożywek: z witaminą B1 i Kombi Vita
Sposób użycia
Zawartość
saszetki wymieszaj w 100 ml wody przegotowanej i wystudzonej do temp.
30°C, całość pozostaw na 20 min w temperaturze pokojowej. Po tym czasie
roztwór wlej do pojemnika fermentacyjnego lub balonu z nastawem wina.
Składniki:drożdże winiarskie Saccharomyces cerevisiae, emulgator: monostearynian sorbitolu.
Uwaga!Do optymalnego przebiegu procesu fermentacji wskazane jest dodanie Pożywki: z witaminą B1 (
401010), Kombi Vita (
401030).
Najlepiej
spożyć przed końcem: data ważności i nr. partii na zgrzewie.
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej. Produkt tylko
dla enologii, nie do bezpośredniego spożycia.
Wymiary opakowania:długość 7,5 cm
szerokość ok. 0,5 cm
wysokość 10,7 cm.