Brak produktów
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Nowy produkt
Do wyrobu piwa pszenicznego. Nadają nuty korzenne i bananowe.
Sposób użycia:
Zawartość torebeczki wsypać do 100 ml wody o temp. 27°C. Wymieszać i po 15 min. Wlać do pojemnika z brzeczką słodową. Fermentację prowadzić przez 7-9 dni w temp. 12-25°C, optymalnie 15-20°C.
Składniki: drożdże Saccharomyces cerevisiae, czynnik rehydratycyjny (emulgator) E491.
Wyprodukowano zgodnie z zasadami HACCP.
Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Data ważności: 02/2023
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Słód Monachijski jest idealnym słodem do piw ciemnych typu Lager, Bock...