Brak produktów
Nowy produkt
987 Przedmioty
Drożdże Safbrew™ BE-256 (dawniej Abbaye) - polecane ze względu na dużą szybkość fermentacji, tolerancję na wysoką zawartość alkoholu (do 11%), wysoką zdolność flokulacji (kłaczkowania) oraz subtelny i zrównoważony aromat.
Drożdże rekomendowane do produkcji szerokiego zakresu piw typu saison, piw klasztornych, piw w stylu belgijskim (dubbel, tripel, quadrupel) oraz IPA. Szczególnie nadają się do piwa kondycjonowaneg o w beczkach i do fermentacji w zbiornikach cylindryczno-stożkowych. W Polsce drożdże Fermentis są używane z powodzeniem przez piwowarów domowych od 10 lat oraz przez większość browarów rzemieślniczych.
Parametry:
Najlepiej spożyć przed końcem: data ważności i nr partii na opakowaniu.
Najlepiej spożyć przed końcem: data ważności i nr partii na opakowaniu.