Brak produktów
To szczep niemieckich drożdży górnej fermenacji
dedykowany dla piw pszenicznych.
Temperatura fermentacji 16-26 ºC.
Temperatura optymalna fermentacji 22-25 ºC.
Celem otrzymania specyficznych posmakow charakterystycznych
dla piw pszenicznych, fermentacja w warunkach domowych
powinna przebiegać w górnej dopuszczalnej temperaturze.
Posmaki bananowo-estrowe temperatura fermentacji powyżej 24°C.
Odfermentowanie niskie.
Flouklacja niska.
Tolerancja na alkohol do 7,7%
Drożdże na 30 minut przed zadaniem należy uwodnić
w temperaturze 27 ºC +/- 3 ºC.
7,00 zł
125,00 zł
9,00 zł
69,00 zł
36,00 zł
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w...
30,50 zł
8,00 zł
8,70 zł
9,50 zł
2,70 zł
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Słód Monachijski jest idealnym słodem do piw ciemnych typu Lager, Bock...