10,50 zł
Na stanie
Mieszanka przypraw do kiełbasy a’la lisieckiej z Przepisu Marcina Kostrzewskiego to naturalne składniki bez dodatku soli i cukru lub innych polepszaczy smaku. Mieszanka pozwoli Ci na przygotowanie pysznej, aromatycznej i zdrowej kiełbasy dla całej rodziny i przyjaciół. Mieszanka idealnie komponuje się z szynką wieprzową ✔️ 50 g tej mieszanki pozwoli Ci na przygotowanie ok. 5 kg kiełbasy A’la lisieckiej. ✔️ Skład: czosnek grys, pieprz biały, pieprz czarny grys Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. Mieszanka nie zawiera soli i glutaminianu sodu. Przepis na Kiełbasę a’la Lisiecką Składniki: piękna wykrojona szynka jelita wołowe wiankowe kaliber 43/46 40 ml zimnej wody Sposób przygotowania: Mięso peklujemy 48 godzin. Po tym czasie 30% mięsa zapeklowanego mieszamy z przyprawami, a następnie mielimy przez sitko makowe (najdrobniejsze). Resztę mięsa puszczamy tylko przez ślimak w maszynce lub rozbijamy tłuczkiem żeby zmiażdzyć włókna. Po tym czasie farsz mieszamy do uzyskania kleistości. Jelita moczymy w ciepłej wodzie około 1 godziny. Napełniamy farszem dość sztywno i formujemy wianki. Odwieszamy do osuszenia. Wędzimy do uzyskania pięknego koloru w temperaturze około 60°C, następnie parzymy w 80°C około 15 minut i pozostawiamy do wystudzenia. Po sparzeniu i wystudzeniu jest gotowa do spożycia. Smacznego!
Dla zamówień powyżej 500zł
Dla stałych klientów
Ponad 1500 produktów
Pomagamy w doborze produtków
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.