Home / Wędliniarstwo / Przyprawy / Przyprawy / Przyprawa do kiełbasy a’la lisieckiej 50g z przepisu Marcina Kostrzewskiego

Przyprawa do kiełbasy a’la lisieckiej 50g z przepisu Marcina Kostrzewskiego

10,50 

Na stanie

SKU: 223247303 Kategoria:

Mieszanka przypraw do kiełbasy a’la lisieckiej z Przepisu Marcina Kostrzewskiego to naturalne składniki bez dodatku soli i cukru lub innych polepszaczy smaku. Mieszanka pozwoli Ci na przygotowanie pysznej, aromatycznej i zdrowej kiełbasy dla całej rodziny i przyjaciół. Mieszanka idealnie komponuje się z szynką wieprzową ✔️ 50 g tej mieszanki pozwoli Ci na przygotowanie ok. 5 kg kiełbasy A’la lisieckiej. ✔️ Skład: czosnek grys, pieprz biały, pieprz czarny grys Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. Mieszanka nie zawiera soli i glutaminianu sodu. Przepis na Kiełbasę a’la Lisiecką Składniki: piękna wykrojona szynka jelita wołowe wiankowe kaliber 43/46 40 ml zimnej wody Sposób przygotowania: Mięso peklujemy 48 godzin. Po tym czasie 30% mięsa zapeklowanego mieszamy z przyprawami, a następnie mielimy przez sitko makowe (najdrobniejsze). Resztę mięsa puszczamy tylko przez ślimak w maszynce lub rozbijamy tłuczkiem żeby zmiażdzyć włókna. Po tym czasie farsz mieszamy do uzyskania kleistości. Jelita moczymy w ciepłej wodzie około 1 godziny. Napełniamy farszem dość sztywno i formujemy wianki. Odwieszamy do osuszenia. Wędzimy do uzyskania pięknego koloru w temperaturze około 60°C, następnie parzymy w 80°C około 15 minut i pozostawiamy do wystudzenia. Po sparzeniu i wystudzeniu jest gotowa do spożycia. Smacznego!

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Przyprawa do kiełbasy a’la lisieckiej 50g z przepisu Marcina Kostrzewskiego”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *