Chmiel Cascade (USA) 50 g 2024
10,50 zł
Wygodny uchwyt do beczułki Mini Keg 5 l
5,00 zł
Chmiel aromatyczny Saaz (Zatecki) (CZ) 100g - granulat 2024
14,00 zł
Gozdawa Polepszacz piwa 1 kg
35,00 zł
Coopers - Stout
68,00 zł
Chmiel goryczkowy Iunga 100g - granulat T-90 - 2024
10,00 zł
Zestaw surowców (słody) - DRY STOUT 20 litrów piwa
Od 45,00 zł
Peklosól Sól peklująca 1 kg
6,00 zł
Marynata do kurczaka 150 g
13,15 zł
Kultury bakterii do kiełbas dojrzewających - 2 g
8,00 zł
Klipsy do zaciskarki wędliniarskiej - 60szt
6,50 zł
Lampki Solarne Choinkowe Świąteczne Ogrodowe Zewnętrzne 100 Led 10 m RGB
17,70 zł
12x Etui na Sztućce Świąteczne Pokrowce Pokrowiec na Święta Czapka Mikołaj
5,50 zł
Zegarek na rękę niebieski pasek pomysł na prezent
15,00 zł
Zestaw mini termometrów do steków i innych mięs
13,00 zł
Duży Pokrowiec Plandeka Wodoodporna na Samochód Całoroczna 5,05x1,9x1,5m
41,80 zł
Wędliniarska osłonka białkowa do kiełbas sprawdzi się podczas przygotowywania parzonych oraz wędzonych zarówno na ciepło, gorąco, jak i na zimno wyrobów domowych.
21,30 zł
Na stanie
Do parzenia i wędzenia — wędliniarska osłonka białkowa do kiełbas sprawdzi się podczas przygotowywania pieczonych, parzonych oraz wędzonych zarówno na ciepło, gorąco, jak i na zimno wyrobów domowych.
Do różnego rodzaju kiełbas — osłonka pozwoli Ci na samodzielne przyrządzenie wyśmienitych wędlin takich jak żywiecka, krakowska i szynkowa, a także kiełbasy długo dojrzewającej.
Proste użycie — osłonka jest niezwykle prosta w użyciu, przed napełnieniem wystarczy namoczyć ją przez 15 minut w solance, a następnie ściśle wypełnić wsadem, zawiązać i poddać obróbce.
Posiada atest PZH — produkt przetestowany i dopuszczony do kontaktu z żywnością, również tą poddawaną obróbce termicznej w wysokich temperaturach.
Dane szczegółowe — osłonka posiada wytrzymałość termiczną do 100°C.
Osłonka jest dostępna w kolorze karmelowym w odcinkach 10 metrowych o średnicy 45 mm. Wysokiej jakości osłonka wędliniarska, białkowa pochodzenia zwierzęcego – pozyskana z dwoiny bydlęcej.
Osłonka dopuszczona do kontaktu z żywnością umożliwia parzenie w max. temp. 75°C, wędzenie 90°C oraz obróbkę zimnym dymem w max. temp. 40°C.
Przy jej wykorzystaniu w prosty i bezproblemowy sposób przygotujesz domowe wędliny i kiełbasy parzone oraz wędzone takie jak żywiecka, krakowska i szynkowa. Osłonka sprawdzi się również do przygotowywania kiełbas długo dojrzewających.
Uwaga! Przed napełnieniem osłonkę należy moczyć przez 15 min w temp. 20 ±5°C w 10-15% roztworze soli (1/2 szklanki na 1 L wody).
Ściśle wypełnioną osłonkę należy zawiązać i poddać obróbce odpowiedniej dla rodzaju kiełbasy.
Dla zamówień powyżej 500zł
Dla stałych klientów
Ponad 1500 produktów
Pomagamy w doborze produtków
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.