Osłonka białkowa karmel fi 80mm 5m

Do parzenia i wędzenia — wędliniarska osłonka białkowa do kiełbas sprawdzi się podczas przygotowywania pieczonych, parzonych oraz wędzonych zarówno na ciepło, gorąco, jak i na zimno wyrobów domowych.

16,20 

Na stanie

SKU: 70783162 Kategorie: , ,

Do różnego rodzaju kiełbas — osłonka pozwoli Ci na samodzielne przyrządzenie wyśmienitych wędlin takich jak żywiecka, krakowska i szynkowa, a także kiełbasy długo dojrzewające.

Proste użycie — osłonka jest niezwykle prosta w użyciu, przed napełnieniem wystarczy namoczyć ją przez 15 minut w solance, a następnie ściśle wypełnić wsadem, zawiązać i poddać obróbce.

Posiada atest PZH — produkt przetestowany i dopuszczony do kontaktu z żywnością, również tą poddawaną obróbce termicznej w wysokich temperaturach.

Dane szczegółowe — osłonka posiada wytrzymałość termiczną do 100°C. Osłonka jest dostępna w kolorze karmelowym w odcinkach 5 metrowych o średnicy 80 mm. Wysokiej jakości osłonka wędliniarska, białkowa pochodzenia zwierzęcego – pozyskana z dwoiny bydlęcej.

Osłonka dopuszczona do kontaktu z żywnością umożliwia parzenie w max. temp. 75°C, wędzenie 90°C oraz obróbkę zimnym dymem w max. temp. 40°C.

Przy jej wykorzystaniu w prosty i bezproblemowy sposób przygotujesz domowe wędliny i kiełbasy parzone oraz wędzone takie jak żywiecka, krakowska i szynkowa. Osłonka sprawdzi się również do przygotowywania kiełbas długo dojrzewających.

Uwaga! Przed napełnieniem osłonkę należy moczyć przez 15 min w temp. 20 ±5°C w 10-15% roztworze soli (1/2 szklanki na 1 L wody). Ściśle wypełnioną osłonkę należy zawiązać i poddać obróbce odpowiedniej dla rodzaju kiełbasy.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Osłonka białkowa karmel fi 80mm 5m”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *