Finlandia Premium Lager 1,5 kg
53,20 zł
Rurka fermentacyjna pozioma - nietłukąca
3,50 zł
Menzurka plastikowa 100ml z podziałką i podstawką
20,90 zł
Chmiel Cascade (PL) 30g - granulat T-90 2024
4,50 zł
Kapsle z nadrukiem KUFEL I KŁOSY - 50 sztuk
7,00 zł
POJEMNIK FERMENTACYJNY 33l z kranem - przeźroczysty
39,00 zł
Gozdawa - superjasny ekstrakt 1,7 kg - Exstra Light
41,50 zł
Torba Termiczna Izolacyjna Lunch Box Śniadaniówka na Jedzenie Piknik Plażę
7,00 zł
Koszyk na owoce metalowy czarny 3-poziomowy
54,00 zł
Saturator SpinelSoda BubbleON
258,00 zł
Pojemnik organizer na przyprawy czarny 25x15x9 cm
6,00 zł
Wkład do frytkownicy beztłuszczowej Air Fryer papierowy 20 cm 50 szt.
19,00 zł
Do parzenia i wędzenia — wędliniarska osłonka białkowa do kiełbas sprawdzi się podczas przygotowywania pieczonych, parzonych oraz wędzonych zarówno na ciepło, gorąco, jak i na zimno wyrobów domowych.
18,50 zł
Na stanie
Do różnego rodzaju kiełbas — osłonka pozwoli Ci na samodzielne przyrządzenie wyśmienitych wędlin takich jak żywiecka, krakowska i szynkowa, a także kiełbasy długo dojrzewające.
Proste użycie — osłonka jest niezwykle prosta w użyciu, przed napełnieniem wystarczy namoczyć ją przez 15 minut w solance, a następnie ściśle wypełnić wsadem, zawiązać i poddać obróbce.
Posiada atest PZH — produkt przetestowany i dopuszczony do kontaktu z żywnością, również tą poddawaną obróbce termicznej w wysokich temperaturach.
Dane szczegółowe — osłonka posiada wytrzymałość termiczną do 100°C. Osłonka jest dostępna w kolorze karmelowym w odcinkach 5 metrowych o średnicy 80 mm. Wysokiej jakości osłonka wędliniarska, białkowa pochodzenia zwierzęcego – pozyskana z dwoiny bydlęcej.
Osłonka dopuszczona do kontaktu z żywnością umożliwia parzenie w max. temp. 75°C, wędzenie 90°C oraz obróbkę zimnym dymem w max. temp. 40°C.
Przy jej wykorzystaniu w prosty i bezproblemowy sposób przygotujesz domowe wędliny i kiełbasy parzone oraz wędzone takie jak żywiecka, krakowska i szynkowa. Osłonka sprawdzi się również do przygotowywania kiełbas długo dojrzewających.
Uwaga! Przed napełnieniem osłonkę należy moczyć przez 15 min w temp. 20 ±5°C w 10-15% roztworze soli (1/2 szklanki na 1 L wody). Ściśle wypełnioną osłonkę należy zawiązać i poddać obróbce odpowiedniej dla rodzaju kiełbasy.
Dla zamówień powyżej 500zł
Dla stałych klientów
Ponad 1500 produktów
Pomagamy w doborze produtków
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.