Sekret Dziadka Feliksa – mieszanka do peklowania

5,60 

Na stanie

SKU: 310001 Kategorie: , ,
Sekret Dziadka Feliksa do peklowania – Mieszanka przypraw i ziół to starannie dobrana kompozycja nadająca wyjątkowy ziołowy smak i aromat mięs przygotowywanych domowym sposobem. 
  • Doskonały smak, nowe opakowanie  teraz Twoją ulubioną mieszankę przypraw i ziół zapakowaliśmy w papierowy, barierowy doypack ze struną, abyś mógł cieszyć się trwałym aromatem mieszanki przez długi czas.
  • Uniwersalna – do dziczyzny, wieprzowiny, baraniny, cielęciny – gotuj jak lubisz! Mieszanka przypraw i ziół sprawdzi się do wszystkich Twoich ulubionych dań mięsnych, nie tylko peklowanych!
  • Naturalne składniki – kolendra, jałowiec, ziele angielskie, pieprz czarny, liść laurowy, majeranek, cząber, rozmaryn oraz tymianek – to gwarancja sukcesu: fantastycznego aromatu i niezapomnianego smaku!
  • Bez chemicznych dodatków – nasza mieszanka nie zawiera soli, substancji konserwujących ani wzmacniaczy smaku. Wybierając nasz produkt, masz więc gwarancję naturalnych, zdrowych i bezpiecznych składników!
  • Wydajne opakowanie – jedna saszetka o gramaturze 35 g wystarcza na peklowanie aż 10 kg mięsa! Bez problemu przygotujesz więc wyrób na święta lub spotkanie przy grillu w większym gronie przyjaciół!


Marzysz o peklowanych, aromatycznych, delikatnych i niezwykłych w smaku mięsach? Chcesz przenieść się do czasów, gdy potrawy nie były pełne chemii i sztucznych dodatków? Jest na to sposób! Z naszą mieszanką przypraw i ziół z łatwością przygotujesz pyszne, aromatycznie ziołowe i rozpływające się w ustach potrawy mięsne tylko z naturalnych składników! Sekret Dziadka Feliksa do peklowania to mieszanka specjalnie wyselekcjonowanych, naturalnych przypraw i ziół bez soli, substancji konserwujących oraz wzmacniaczy smaku. W skład mieszanki wchodzą: kolendra, jałowiec, ziele angielskie, pieprz czarny, liść laurowy, majeranek, cząber, rozmaryn oraz tymianek – wybierając nasz produkt, masz więc gwarancję bezpiecznej i zdrowej żywności! Jedno opakowanie 35 g wystarcza na peklowanie aż 10 kg mięsa! Uniwersalność produktu sprawia, że mieszanki możesz użyć zarówno przygotowując ulubione dania z wieprzowiny, jak i dziczyzny, baraniny czy cielęciny. Po peklowaniu z wykorzystaniem tej mieszanki mięso nabierze szczególnych walorów smakowych i zapachowych – świetnie smakując zarówno po uwędzeniu, upieczeniu, jak i sparzeniu. Zachwyć swoich bliskich mięsnymi daniami w niesamowitej odsłonie!


Sposób użycia:

Składniki na 5 kg mięsa: 

  • 5 kg mięsa (najlepiej w równych kawałkach)
  • 2 L zimnej wody do zalewy peklującej
  • 0,5 L wody do zaparzenia mieszanki
  • 160 g peklosoli
  • 5 g cukru
  • 1/2 op. mieszanki przypraw i ziół SEKRET DZIADKA FELIKSA


Przepis:

Pół opakowania mieszanki zalej 0,5 L wody i zagotuj, a następnie schłodź. Przygotuj zalewę z 2 L wody, peklosoli oraz cukru. Mięso pokrój na równe kawałki (ok. 0,5 – 1 kg), umieść w naczyniu do peklowania i nastrzyknij zalewą w proporcji 60 ml na 1 kg. Następnie do reszty zalewy peklującej dodaj ostudzoną wodę z mieszanką ziół i przypraw, dobrze wymieszaj i zalej nią mięso tak, by było całkowicie zanurzone. Najlepiej obciąż je od góry (np. dociskiem), aby nie wynurzyło się z zalewy. Pekluj

10 – 14 dni w lodówce. Zapeklowane, dobrze osuszone mięso możesz uwędzić, upiec lub sparzyć.


Składniki: przyprawy 75% (kolendra, jałowiec, ziele angielskie, pieprz czarny, liść laurowy), zioła 25% (majeranek, cząber, rozmaryn 5,5%, tymianek).

Wypróbuj także nasz kalkulator wędliniarski.


Masa netto: 35 g


Uwaga!

Nie zawiera soli, cukru, substancji konserwujących i glutaminianu sodu.

Przechowywać w suchym, nie wystawiać na bezpośrednie działanie promieni UV.

Na terenie zakładu wykorzystywane są produkty alergenne: gorczyca, seler, soja, sezam, gluten, orzechy.


Wymiary opakowania:

  • długość 11 cm
  • szerokość 1 cm
  • wysokość 18 cm

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Sekret Dziadka Feliksa – mieszanka do peklowania”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *