
Krew suszona wieprzowa ogólnie wykorzystywana jest w przemyśle spożywczym, gastronomicznym i wędliniarskim. Znajduje zastosowanie również w wędkarstwie jako zanęta dla ryb. Wiele osób na jej bazie przygotowuje karmę dla kotów i psów.
23,00 zł
Na stanie
Krew suszona wieprzowa to bardzo wysokiej jakości produkt używany do przygotowania wyrobów masarskich, jak kaszanek, salcesonów czy krupniok śląski lub innych wyrobów, gdzie stosuje się krew wieprzową.
Krew suszona wieprzowa ogólnie wykorzystywana jest w przemyśle spożywczym, gastronomicznym i wędliniarskim. Znajduje zastosowanie również w wędkarstwie jako zanęta dla ryb. Wiele osób na jej bazie przygotowuje karmę dla kotów i psów.
Krew suszoną dawkujemy w ilości około 2,5 kg na 100 kg farszu.
(1kg na ok 5-6 L wody)
Krew suszona to naturalna krew wieprzowa, poddana odpowiedniemu i unikatowemu procesowi technologicznemu prowadzącemu do maksymalnego pozbawienia jej wilgoci. Proces ten zapewnia jej również formę instant. Forma instant bardzo ułatwia i przyspiesza przygotowanie wyrobu masarskiego. Można ją rozpuszczać w wodzie (w niewielkiej ilości) lub bezpośrednio dodać do farszu. Zaletą Krwi suszonej w formie instant jest bardzo dobre jej przechowywanie. Po zużyciu wymaganej recepturą ilości krwi, pozostały produkt, dobrze zamknięty, wystarczy odłożyć w chłodne i suche miejsce.
Dla zamówień powyżej 500zł
Dla stałych klientów
Ponad 1500 produktów
Pomagamy w doborze produtków
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.