Trawa cytrynowa 20 g – dodatek do piwa, nalewek, herbaty

Trawa cytrynowa w piwie: podobnie jak chmiel aromatyczny, dodaje się albo do kotła na koniec gotowania brzeczki, albo do fermentora w ostatniej fazie fermentacji cichej (analogia do „chmielenia na zimno”). Podobnie jak w przypadku chmielenia na zimno, dodatek do fermentora daje silniejszy efekt, ale niesie też ryzyko infekcji. Można też przygotować dekokt (herbatę, wywar) z przyprawy i dodać ją w fazie butelkowania.

3,20 

Na stanie

SKU: AC00000096 Kategorie: ,

Trawa cytrynowa suszona to bardzo popularna przyprawa kuchni azjatyckiej. Charakteryzuje się przyjemnym cytrynowym smakiem i aromatem – co ciekawe pozbawionym silnej kwasowości cytryny. Idealny, odświeżający dodatek do aromatyzowania herbaty, sosów zup, marynat, mięs, warzyw, likierów, kompotów czy piwa.

Herbata: w zależności od preferencji około 1-2 łyżeczki na szklankę (zamiast cytryny).

Trawa cytrynowa w piwie: podobnie jak chmiel aromatyczny, dodaje się albo do kotła na koniec gotowania brzeczki, albo do fermentora w ostatniej fazie fermentacji cichej (analogia do “chmielenia na zimno”). Podobnie jak w przypadku chmielenia na zimno, dodatek do fermentora daje silniejszy efekt, ale niesie też ryzyko infekcji. Można też przygotować dekokt (herbatę, wywar) z przyprawy i dodać ją w fazie butelkowania.

Opakowanie zawiera: 20 g trawy ciętej 4 mm.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Trawa cytrynowa 20 g – dodatek do piwa, nalewek, herbaty”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *