Receptura Babci Leokadii – mieszanka do peklowania

Receptura Babci Leokadii do peklowania – Mieszanka przypraw i ziół to starannie dobrana kompozycja podkreślająca delikatne walory smakowe i zapachowe domowych mięs.

5,80 

Na stanie

SKU: 310002 Kategorie: , ,

Doskonały smak, nowe opakowanie –
teraz Twoją ulubioną mieszankę przypraw i ziół zapakowaliśmy w
papierowy, barierowy doypack ze struną, abyś mógł cieszyć się trwałym
aromatem mieszanki przez długi czas.

  • Uniwersalna – do
    dziczyzny, wieprzowiny, baraniny, cielęciny – gotuj jak lubisz!
    Mieszanka przypraw i ziół sprawdzi się do wszystkich Twoich ulubionych
    dań mięsnych, nie tylko peklowanych!
  • Naturalne składniki – owoc
    jałowca, kolendra, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek,
    cząber, rozmaryn, tymianek – to gwarancja sukcesu: fantastycznego
    aromatu i niezapomnianego smaku!
  • Bez chemicznych dodatków – nasza
    mieszanka nie zawiera soli, substancji konserwujących ani wzmacniaczy
    smaku. Wybierając nasz produkt, masz więc gwarancję naturalnych,
    zdrowych i bezpiecznych składników!
  • Ekonomiczne opakowanie – jedna
    saszetka o gramaturze 35 g wystarcza na peklowanie aż 10 kg mięsa! Bez
    problemu przygotujesz więc wyrób na święta lub spotkanie przy grillu w
    większym gronie przyjaciół!

Marzysz o
peklowanych, aromatycznych, delikatnych i niezwykłych w smaku mięsach?
Chcesz przenieść się do czasów, gdy potrawy nie były pełne chemii i
sztucznych dodatków? Jest na to sposób! Z naszą mieszanką przypraw i
ziół z łatwością przygotujesz pyszne, aromatycznie ziołowe i
rozpływające się w ustach potrawy mięsne tylko z naturalnych składników!
Receptura Babci Leokadii do peklowania to mieszanka specjalnie
wyselekcjonowanych, naturalnych przypraw i ziół bez soli, substancji
konserwujących oraz wzmacniaczy smaku. W skład mieszanki wchodzą:
kolendra, jałowiec, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz czarny,
goździki, majeranek oraz tymianek – wybierając nasz produkt, masz więc
gwarancję bezpiecznej i zdrowej żywności! Jedno opakowanie 35 g
wystarcza na peklowanie aż 10 kg mięsa! Uniwersalność produktu sprawia,
że mieszanki możesz użyć zarówno przygotowując ulubione dania z
wieprzowiny, jak i dziczyzny, baraniny czy cielęciny. Po peklowaniu z
wykorzystaniem tej mieszanki mięso nabierze szczególnych walorów
smakowych i zapachowych – świetnie smakując zarówno po uwędzeniu,
upieczeniu, jak i sparzeniu. Zachwyć swoich bliskich mięsnymi daniami w
niesamowitej odsłonie!

Sposób użycia:

Składniki na 5 kg mięsa:

  • 5 kg mięsa (najlepiej w równych kawałkach)
  • 2 L zimnej wody do zalewy peklującej
  • 0,5 L wody do zaparzenia mieszanki
  • 160 g peklosoli
  • 5 g cukru
  • 1/2 op. mieszanki przypraw i ziół RECEPTURA BABCI LEOKADII

Przepis: 

Pół
opakowania mieszanki przypraw i ziół zalej 0,5 L wody i zagotuj, a
następnie schłodź. Przygotuj zalewę z 2 L wody, peklosoli oraz cukru.
Mięso pokrój na równe kawałki (ok. 0,5-1 kg), umieść w naczyniu do peklowania i
nastrzyknij zalewą w proporcji 60 ml na 1 kg. Następnie do reszty
zalewy peklującej dodaj ostudzoną wodę z mieszanką przypraw i ziół,
dobrze wymieszaj i zalej nią mięso tak, by było całkowicie zanurzone.
Najlepiej obciąż je od góry (np. dociskiem), aby nie wynurzyło się z zalewy. pekluj 10-14 dni w lodówce. Zapeklowane, dobrze osuszone mięso możesz uwędzić,

upiec lub sparzyć.

Składniki: przyprawy 88% (kolendra, jałowiec, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz czarny, goździki), zioła 12% (majeranek, tymianek). 

Wypróbuj także nasz kalkulator wędliniarski.

Masa netto: 35 g

Uwaga!

Nie zawiera soli, cukru, substancji konserwujących i glutaminianu sodu.

Przechowywać w suchym, nie wystawiać na bezpośrednie działanie promieni UV.

Na terenie zakładu wykorzystywane są produkty alergenne: gorczyca, seler, soja, sezam, gluten, orzechy.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Receptura Babci Leokadii – mieszanka do peklowania”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *