- Nici do wiązania domowych mięs i wędlin – niezbędnik każdego domowego wędliniarza ułatwiający wiązanie wyrobów mięsnych m.in. szynek oraz rolad.
- Wytrzymałość termiczna do 240°C – nić umożliwia obróbkę taką jak wędzenie, parzenie, pieczenie bez zmiany aromatu i smaku przygotowywanego mięsa.
- Wytrzymała na pęknięcia – solidna
biało-czerwona, wykonana z wytrzymałego materiału nić pozwala zawiesić
mięso na haku np. do wysuszenia czy dojrzewania, bez obaw, że spadnie.
- Nie tylko do wędliniarstwa – nici można wykorzystać także w ogrodzie albo przy pakowaniu prezentów.
- Wystarczy na długo –
55 metrów nici wystarczy Ci na przygotowanie wielu smakowitych potraw.
Wygodna szpula sprawi, że nić zawsze będzie przechowywana w porządku,
bez ryzyka poplątania.
Kochasz domowe wędliny?
Często przygotowujesz własne szynki i rolady? Bawełniane, biało-czerwone
nici wędliniarskie idealnie sprawdzą się do ręcznego wiązania mięs.
Dzięki ich wytrzymałości na wysokie temperatury — możesz przygotować z
wykorzystaniem tych nici wszystkie swoje ulubione dania — zarówno te
wędzone, parzone, jak i pieczone. Naturalne materiały, z których
wykonane są nici, pozwalają bowiem na obróbkę cieplną mięsa, aż do
240°C, bez zmiany jego aromatu i smaku! Nici są niezwykle wytrzymałe,
dzięki czemu możesz je wykorzystać np. do zawieszenia mięs na haku bez
żadnych obaw o ich pęknięcie. Ze względu na neutralny kolor nici te
przydadzą się nie tylko w Twojej kuchni! Z ich pomocą możesz bowiem
również podwiązać rośliny w swoim ogrodzie, spakować paczki, a także ze
względu na kolorystykę nici przewiązać świąteczne prezenty! Przy
wykorzystaniu takich nici z łatwością zrobisz również różne kreatywne
projekty DIY. Wybierając nasz produkt, otrzymujesz, aż 55 metrów nici
umieszczonych na wygodnej szpuli, umożliwiającej przechowywanie ich w
porządku, bez obaw o poplątanie.
Produkt posiada atest PZH dopuszczający do kontaktu z żywnością.
Uwaga!
Wytrzymałość termiczna do 240°C.
Wymiary :
Ø 2 mm
długość 55 m.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.