Brak produktów
Nowy produkt
3 Przedmioty
Ostatnie egzemplarze!
Piwo w stylu Premium Lager, inna nazwa Full Lager. Jeszcze 25 lat temu najbardziej pożądane piwo na rynku polskim, browaru który wszyscy znają. Archetyp polskiego lagera.
Fermentację należy prowadzić przez 24 godziny w okolicach 20 °C, a potem starać się schłodzić brzeczkę do 14-16 °C. Refermentować glukozą. Leżakowanie minimum 5 tygodni. Najlepiej swój charakter ujawnia po 3 miesiącach.
Bez dodatkowych surowców z zestawu można przygotować 23 litrów piwa.
Opakowanie zawiera dwie puszki chmielonego ekstraktu słodowego (2x1,7kg), saszetkę drożdży.
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Słód Monachijski jest idealnym słodem do piw ciemnych typu Lager, Bock...