Brak produktów
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Nowy produkt
Piwo w stylu Dunkelweizen. Według niemieckiego prawa czystości posiada ponad 50% słodu pszenicznego. Barwa bursztynowa, niska goryczka, więcej smaków słodowych.
Fermentację należy prowadzić w górnym zakresie temperatur przewidzianym dla drożdży "pszenicznych".
Refermentacja cukrem. Leżakowanie minimum 20 dni.
Bez dodatkowych surowców z zestawu można przygotować 23 litrów piwa.
Opakowanie zawiera dwie puszki chmielonego ekstraktu słodowego (2x1,7kg), saszetkę drożdży.
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Słód Monachijski jest idealnym słodem do piw ciemnych typu Lager, Bock...