Brak produktów
Nowy produkt
3 Przedmioty
Ostatnie egzemplarze!
Piwo w stylu Weizenbock. Piwo łączy co najlepsze z piw pszenicznych i koźlaków. Według niemieckiego prawa czystości posiada 50% słodu pszenicznego. Kolor ciemobursztynowy, goryczka niska. Piwo ma naprawdę tak złożony smak, że trudno go opisać.
Fermentacje należy prowadzić w górnej granicy temperatury fermentacji dla drożdży. Refermentować cukrem. Leżakowanie minimalne to 2-3 tygodnie.
Piwo w miarę leżakowania (pow. 2 miesiące) zaczyna tracić posmaki charakterystyczne dla piw pszenicznych, a przewagę zyskują smaki charakterystyczne dla koźlaka. Niesamowite piwo, treściwe, orzeźwiające i zmieniające smak podczas leżakowania.
Bez dodatkowych surowców z zestawu można przygotować 23 litrów piwa.
Opakowanie zawiera dwie puszki chmielonego ekstraktu słodowego (2x1,7kg), saszetkę drożdży.
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Słód Monachijski jest idealnym słodem do piw ciemnych typu Lager, Bock...