Brak produktów
Nowy produkt
3 Przedmioty
Ostatnie egzemplarze!
Piwo w stylu Irish Stout. Bardzo ciemny kolor, mocna goryczka. Leżakowanie minimum 4 tygodnie.
Brew-kit wyprodukowany w Polsce. Opakowanie zawiera porcję nachmielonego ekstraktu słodowego (1,7 kg) oraz saszetkę drożdży piwowarskich . Żadnych konserwantów ani sztucznych dodatków !
Zalecana temperatura fermentacji: 20-24°C.
Aby przygotować 23 litry piwa, potrzebujesz jeszcze (1 z 5 opcji do wyboru) :
- 1 kg cukru (płytki smak, nuty bimbrowe - nie polecamy),
- 1 kg glukozy najtańszy zamiennik cukru ( dużo lepszy smak w porównaniu z cukrem)
- 1 kg Polepszacza piwa (OK - najlepszy stosunek jakości do ceny !),
- 1 kg ekstrakt słodowy w proszku (pełny smak bez cukru czy glukozy),
- 1,7 kg ekstrakt słodowy w syropie (najwyższa jakość piwa).
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Słód Monachijski jest idealnym słodem do piw ciemnych typu Lager, Bock...