
Drożdże te przeznaczone są do produkcji win białych, różowych jak i czerwonych.
Drożdże Saccharomyces cerevisiae. Najlepsze drożdże do agrestu, gruszek, moreli, truskawek, zbóż, głogu, jabłek, dzikiej róży, winogron białych, rabarbaru, rodzynek, czereśni, malin, śliwek renklod, aronii, wiśni, jeżyn, czarnych porzeczek, białych porzeczek, czerwonych porzeczek, czarnych winogron, czarnych jagód, czarnego bzu, śliwek węgierek.
Drożdże winiarskie fermentują w temperaturze 15 – 30°C.
Mają średnie wymagania w stosunku do źródła azotu.
Tolerują do 13% alkoholu.
Ten poziom tolerancji umożliwia uzyskanie dojrzałych win, zarówno wytrawnych, półwytrawnych, a nawet półsłodkich, bez niebezpieczeństwa dalszej fermentacji w butelkach.
Dzięki zastosowaniu tego typu drożdży winiarskich uzyskamy wina łagodne, zrównoważone, o wyraźniej nucie owocowej.
Dla zamówień powyżej 500zł
Dla stałych klientów
Ponad 1500 produktów
Pomagamy w doborze produtków
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.