Pekla czosnkowo-ziołowa do szynkowaru, 100 g

Przygotowujesz wędliny w szynkowarze? Koniecznie wypróbuj Pekli czosnkowo- ziołowej dedykowanej do wędlin przygotowywanych w szynkowarze.

3,60 

Na stanie

SKU: 410022 Kategorie: , ,
  • Prosta w użyciu –
    łatwo i szybko przygotujesz idealną zalewę do przygotowania parzonych i
    wędzonych mięs np. w szynkowarze, wydobywając z nich wyśmienity smak.
  • Jeden produkt, wiele możliwości obróbki – zalewa
    świetnie sprawdzi się przy parzeniu mięs w np. w szynkowarze, ale także
    użyjesz jej do wędzenia, peklowania czy pieczenia (w temperaturze
    poniżej150°C) Twoich domowych przysmaków.
  • Idealnie skomponowana mieszanka – znajdziesz
    w niej moc przypraw m.in.: pieprz czarny, ziele angielskie, gałkę
    muszkatołową, paprykę chili, kminek, kolendrę, gorczycę, paprykę ostrą,
    paprykę słodką, cebulę suszoną i granulowany czosnek, a także zioła:
    majeranek, cząber i lubczyk. Te naturalne oraz zdrowe dodatki zapewnią
    domowym wyrobom doskonały smak oraz wyjątkowy aromat.
  • Skuteczne zabezpieczenie przed działaniem niekorzystnych bakterii –
    dzięki naszej zalewie solankowej Twoje szynki i inne mięsa zachowają
    nie tylko piękny kolor, ale także będą stabilne mikrobiologicznie.
  • Wydajne opakowanie – 100
    g peklosoli wystarczy Ci na przygotowanie w szynkowarze aż 1,1 kg
    parzonej szynki lub innego mięsa, które uwędzisz, zapeklujesz lub
    upieczesz (w temperaturze poniżej 150°C).

 

Dzięki naszej najnowszej pekli przygotowywanie smacznych i zdrowych mięs

w
szynkowarze, np. parzonych szynek o czosnkowo-ziołowym aromacie, to
sama przyjemność. Korzystając z gotowych, sprawdzonych proporcji, łatwo
oraz szybko przyrządzisz aromatyczną zalewę, wzbogacając smak domowej
szynki o ziołowe nuty. Nasza peklosól sprawi również, że Twoje mięsa
będą miały nie tylko apetyczną barwę, ale także zachowają stabilność
mikrobiologiczną. Opakowanie 100 g wystarczy na przygotowanie aż 1,1 kg
parzonej szynki lub innego mięsa, które uwędzisz, zapeklujesz lub
upieczesz (w temperaturze poniżej150°).

Jeśli w Twojej domowej kuchni nie zagościły jeszcze dania parzone w szynkowarze – daj się na nie skusić!

 

Przygotowanie:

Zawartość
opakowania zalej 1 L wody, zagotuj i odstaw do wystygnięcia. Kawałek
szynki lub schabu o masie 1,1 kg umieść w niewielkim pojemniku tak, aby
całkowicie znajdował się pod powierzchnią zalewy peklującej. Dla
szybszego procesu peklowania nastrzyknij mięso w kilku miejscach (ok. 60
– 80 ml zalewy). Pekluj w lodówce (4-8°C) przez 5-7 dni, obracając
mięso co 2 dni. Po peklowaniu wyjmij mięso z zalewy i włóż do
szynkowaru. W pokrywce umieść termometr. Naczynie szynkowaru wstaw do
garnka z wodą, tak by jej poziom znajdował się powyżej poziomu mięsa.
Temperatura wody nie powinna przekraczać 90°C. Parzenie prowadź do
osiągnięcia 68°C wewnątrz mięsa. Następnie wyjmij szynkowar z wody,
pozostaw do wystygnięcia, po czym umieść go w lodówce, najlepiej na noc.

Składniki:
Sól niejodowana, przyprawy (pieprz czarny 4,3%, ziele angielskie, gałka
muszkatołowa, papryka chili, kminek, kolendra, gorczyca, papryka ostra,
papryka słodka); substancja przeciwzbrylająca: E 536, czosnek
granulowany 4,4%, cukier, zioła 1,5% (majeranek, cząber, lubczyk),
cebula suszona, azotan potasu, azotyn sodu.

Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy, selera, soi, sezamu, glutenu, orzechów.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Pekla czosnkowo-ziołowa do szynkowaru, 100 g”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *