Brak produktów
Podpiwek to smaczny, orzeźwiający, niskoalkoholowy napój.
Sposób przygotowania: Zawartość paczki wsypać do 10 l wrzącej wody, gotować 10 minut. Starannie przecedzić i ostudzić. Rozmieszać 5 g drożdży (piekarniczych) w 1/2 szklanki płynu, wlać do podpiwka i dodać 500-600 g cukru. Wymieszać i przelać do butelek ze szczelnym zamknięciem. Pozostawić na dobę w ciepłym miejscu, następnie przenieść do chłodniejszego. Podpiwek jest gotowy po 3-5 dniach
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Słód Monachijski jest idealnym słodem do piw ciemnych typu Lager, Bock...