403403

Nowy produkt

46 Przedmioty

Drożdże Turbo Cold 120 g

12,75 zł

Więcej informacji

Drożdże Turbo Cold to innowacyjny produkt będący mieszanką dwóch wyselekcjonowanych szczepów aktywnych drożdży gorzelniczych ze specjalnie opracowaną pożywką!Fermentacja w temp. nawet 14°C - nasz produkt gwarantuje Ci wydajną pracę w trudnych warunkach, co znacznie wyróżnia go wśród produktów konkurencji! Niezastąpiony produkt - specjalnie opracowany skład pozwala na szybką i spokojną fermentację, bez przegrzewania się nastawu! Brak nieprzyjemnych zapachów - Drożdże Turbo Cold to po pierwsze brak nieprzyjemnych zapachów podczas fermentacji, a także łagodny aromat produktu końcowego! Na 25 L nastawu - saszetka o gramaturze 120 g wystarczy na przygotowanie, aż 25 L nastawu! Alkohol do 17% - drożdże Turbo Cold pozwalają uzyskać do 17% alkoholu przy użyciu 7 kg cukru!Marzysz o nastawach charakteryzujących się wysoką czystością, łagodnym smakiem i aromatem? Poznaj Drożdże Turbo Cold - produkt gwarantujący fermentację zakończoną sukcesem! Nasza innowacyjna mieszanka to dwa wyselekcjonowane szczepy aktywnych drożdży gorzelniczych dostosowanych do fermentacji w niskich temperaturach, powyżej 14°C, a także specjalnie opracowana i dobrana do nich pożywka. Dzięki nim czysta fermentacja przebiega spokojnie i zapewnia alkohol do 17% przy użyciu 7 kg cukru, w 12-14 dni w temperature 14°C! Saszetka o gramaturze 120g pozwala na przygotowanie do 25 L nastawu. Wybierając ten produkt, stawiasz również na drożdże zdolne do pracy w szerokim zakresie temperatur, nawet od 14⁰C. Uwaga! Im niższa temperatura fermentacji, tym spokojniejszy przebieg procesu, a uzyskiwany nastaw łagodniejszy w smaku i aromacie.Sposób użycia:Do pojemnika fermentacyjnego wsyp 7 kg cukru, rozpuść go w 15 L wody, następnie uzupełnij nastaw do objętości końcowej 25 L. Całą zawartość saszetki rozsyp na powierzchni nastawu o temperaturze 30-35°C, po 15 minutach dokładnie wymieszaj. Pojemnik zamknij pokrywką z zamontowaną rurką fermentacyjną i prowadź fermentację przez 12-14 dni, w temperaturze powyżej 14°C. W temperaturze pokojowej fermentacja będzie trwała 3-5 dni. Uwaga: nastaw będzie się pienił! Cukier [kg] Temperatura [C°] Czas [dni] 7 14 12-14 7 22-25 3-5Składniki:Składniki: drożdże, fosforan (V) potasu, siarczan (VI) magnezu, węglan (IV) wapnia, witamina B1 (chlorowodorek tiaminy).Uwaga:Opakowanie wykorzystaj w całości do jednego nastawu.

21 innych produktów w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Najczęściej kupowane

Informacje

Poradniki

Producenci

Nowe produkty

Promocje

Dostawcy

Tagi

Ostatnio przeglądane