Brak produktów
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Nowy produkt
Bardzo mocne i szybkie drożdże przeznaczone do fermentacji nastawów cukrowych. Maksymalna moc uzyskania nastawu to aż 20 %.
Sposób użycia:
Nalej 15 litrów wody o temperaturze 35 °C do fermentora. Dodaj cukier zgodnie z tabelką poniżej oraz rozmieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Dolej ciepłej wody do 25 l aby temperatura nastawu była zgodna z wartościami wskazanymi przez producenta. Dodaj zawartość saszetki z drożdżami i wymieszaj.
Czas fermentacji oraz % zgodnie z tabelką znajdującą się z tyłu opakowania ( patrz zdjęcie )
UWAGA! Dla uzyskania mocy 21% należy utrzymywać ciągłą temperaturę 18-24°C.
Skład: suche drożdże, witaminy, minerały, odżywka.
Waga: 140 g
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Słód Monachijski jest idealnym słodem do piw ciemnych typu Lager, Bock...