
15,00 zł
Na stanie
Korzyści wynikające z używania produktu na pasku :
✔ uproszczona procedura nakładania na lejek
✔ 100% wykorzystania jelita naturalnego
✔ oszczędność czasu w procesie produkcji wędlin
Naturalne jelita wieprzowe w krótkich odcinkach idealnie sprawdzają się w produkcji domowych wyrobów. Jelita te przeznaczone są do kiełbasek wędzonych, gotowanych, parzonych oraz dojrzewających
✅ PRZYGOTOWANIE JELIT PRZED NAPEŁNIENIEM FARSZEM
Przed użyciem należy jelito wyjąć z siatki, ale nie zdejmować z paska.
Przepłukać dokładnie pod bieżącą wodą z soli, na zewnątrz i przez środek paska, następnie namoczyć jelito na pasku przez około dwie godziny w wodzie nie przekraczającej 35 °C.
Po tym czasie jelito naturalne powinno swobodnie przesuwać się po pasku na którym jest umieszczone.
W kolejnym kroku nakładamy końcówkę paska wraz z jelitem na lejek nadziewarki o odpowiedniej średnicy dobranej do kalibru jelita naturalnego i jednym ruchem ręki w kierunku nadziewarki zdejmujemy/wyciągamy pasek. Jelito umieszczone na lejku do nadziewania zawiązujemy na końcówce i możemy przystąpić do nadziewania farszem.
✅ PRZECHOWYWANIE JELIT PO OTWARCIU:
Opłukane jelita należy osuszyć ręcznikiem papierowym, a następnie wymieszać z dużą ilością soli i włożyć do słoika szczelnie zamknąć. W takiej formie jelita można przechowywać nawet 2 lata.
✅ Firma JELUX POLSKA została wielokrotnie nagrodzona wyróżnieniami oraz międzynarodowymi certyfikatami, co potwierdza, że nasze produkty są jednymi z najbardziej atrakcyjnych na rynku.
Dla zamówień powyżej 500zł
Dla stałych klientów
Ponad 1500 produktów
Pomagamy w doborze produtków
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.