Jelita wieprzowe 24/26 10m na pasku

15,00 

Na stanie

SKU: 161326255 Kategorie: , ,

Korzyści wynikające z używania produktu na pasku :
✔ uproszczona procedura nakładania na lejek

✔ 100% wykorzystania jelita naturalnego

✔ oszczędność czasu w procesie produkcji wędlin

Naturalne jelita wieprzowe w krótkich odcinkach idealnie sprawdzają się w produkcji domowych wyrobów. Jelita te przeznaczone są do kiełbasek wędzonych, gotowanych, parzonych oraz dojrzewających

✅ PRZYGOTOWANIE JELIT PRZED NAPEŁNIENIEM FARSZEM

Przed użyciem należy jelito wyjąć z siatki, ale nie zdejmować z paska.
Przepłukać dokładnie pod bieżącą wodą z soli, na zewnątrz i przez środek paska, następnie namoczyć jelito na pasku przez około dwie godziny w wodzie nie przekraczającej 35 °C.
Po tym czasie jelito naturalne powinno swobodnie przesuwać się po pasku na którym jest umieszczone.
W kolejnym kroku nakładamy końcówkę paska wraz z jelitem na lejek nadziewarki o odpowiedniej średnicy dobranej do kalibru jelita naturalnego i jednym ruchem ręki w kierunku nadziewarki zdejmujemy/wyciągamy pasek. Jelito umieszczone na lejku do nadziewania zawiązujemy na końcówce i możemy przystąpić do nadziewania farszem.
✅ PRZECHOWYWANIE JELIT PO OTWARCIU:

Opłukane jelita należy osuszyć ręcznikiem papierowym, a następnie wymieszać z dużą ilością soli i włożyć do słoika szczelnie zamknąć. W takiej formie jelita można przechowywać nawet 2 lata.

✅ Firma JELUX POLSKA została wielokrotnie nagrodzona wyróżnieniami oraz międzynarodowymi certyfikatami, co potwierdza, że nasze produkty są jednymi z najbardziej atrakcyjnych na rynku.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Jelita wieprzowe 24/26 10m na pasku”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *