Chmiel aromatyczny Tradition 50g - granulat T-90 2024
6,00 zł
Słód karmelowy 30 Viking Malt (30-40 EBC) 0,5kg
Od 4,60 zł
Korek do balonu fi 28/32 mm z zamknięciem
3,00 zł
Wygodny uchwyt do beczułki Mini Keg 5 l
5,00 zł
Glukoza 1kg
10,00 zł
Chmiel Citra (USA) 2024 100g
25,00 zł
Chmiel Chinook (USA) - granulat - 30 g 2023
8,50 zł
Generator dymu z pompką i zdejmowaną rurą zasypową
310,00 zł
Osłonka parówka hotdog fi21 33,3 m
19,80 zł
Pekla do kiełbasy krakowskiej - 115 g
7,30 zł
Nadziewarka pozioma 3kg
168,00 zł
Termometr do destylacji
17,70 zł
Termometr ciekłokrystaliczny
6,30 zł
Termometr przyklejany 77x77mm
6,70 zł
Zestaw mini termometrów do steków i innych mięs
13,00 zł
Termometr do piekarnika +50C +300C Słoneczko
17,70 zł
36,00 zł
Na stanie
Pojemnik fermentacyjny 30 L z pokrywką i nietłukącą rurką kątową
Przezroczysty pojemnik fermentacyjny 30 L teraz w wyjątkowym, rozszerzonym zestawie.
Dzięki
dodatkowym elementom jeszcze łatwiej i wygodniej przygotujesz swoje
ulubione domowe trunki. Skorzystaj z tej okazji już dziś!
Całość wykorzystasz również do produkcji domowych kiszonek.
Pojemnik
fermentacyjny posiada atest PZH dopuszczający do kontaktu z produktami
spożywczymi. Wykonany jest z przezroczystego tworzywa, co pozwala na
obserwowanie postępów fermentacji bez konieczności otwierania pokrywy.
Produkt z polipropylenu, wolny od BPA.
Teraz rozszerzony zestaw:
pojemnik z dwoma korkami fermentacyjnymi z zatyczką i trzema
nietłukącymi rurkami: pionową MAXI, rurką boczną i rurką poziomą.
Z
tym praktycznym, kompletnym zestawem z łatwością przygotujesz swoje
ulubione domowe trunki, a w razie potrzeby także kiszonki. Pojemnik o
pojemności 30 L wykonany jest z transparentnego tworzywa przeznaczonego
do kontaktu z żywnością. Możesz obserwować postępy fermentacji bez
potrzeby otwierania pokrywy. Pojemnik charakteryzuje się dużą
wytrzymałością, odpowiednią elastycznością i jest odporny na
przebarwienia powstające w wyniku kontaktu z garbnikami pochodzącymi z
owoców.
Rurka umożliwia kontrolowane wydobywanie się dwutlenku
węgla (CO2) podczas fermentacji i skutecznie zabezpiecza nastaw przed
natlenieniem, a także przed niepożądanymi muszkami owocówkami, innymi
owadami, a także bakteriami.
Samodzielne wywiercenie dodatkowego
otworu pozwoli Ci na zamontowanie rurki kątowej i np. prowadzenie
fermentacji jednocześnie w kilku pojemnikach ustawionych jeden na
drugim.
Uwaga: w przypadku ograniczonej możliwości kontroli poziomu wody w rurce możesz ją wypełnić mniej parującą oleistą cieczą.
Użytkowanie pojemnika:
W
celu ułatwienia otwierania pojemnika należy uchylić pokrywę, delikatnie
ciągnąc za uchwyt, wsunąć w powstałą szczelinę np. trzonek łyżeczki, a
następnie przeciągnąć go wokół brzegu pojemnika. Nie zaleca się
czyszczenia pojemników szorstkimi myjkami, aby nie porysować ich
powierzchni, co mogłoby stać się siedliskiem zakażeń.
UWAGA:
Pojemnik można dodatkowo doszczelnić, smarując brzegi pojemnika wazeliną
lub olejem jadalnym. Przed przygotowaniem nastawu pojemnik
fermentacyjny należy dokładnie zdezynfekować przy pomocy pirosiarczynu
potasu.
Maksymalna dozwolona temperatura wsadu: 85°C
Temperatura pojemników przed napełnieniem powinna wynosić: minimum 5°C
Maksymalne stężenie alkoholu we wsadzie: 50%
Dla zamówień powyżej 500zł
Dla stałych klientów
Ponad 1500 produktów
Pomagamy w doborze produtków
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.