Coopers - Brew A IPA
77,00 zł
Słód karmelowy 150 Viking Malt (100-180 EBC) 1kg
Od 7,00 zł
KOREK - zamknięcie beczki / mini kega
8,20 zł
Kapsle CZERWONE METALIZOWANE 50 szt.
7,00 zł
Gozdawa - Belgian Trappist Ale Yeast "Rochefort" 10g Drożdże piwowarskie
8,00 zł
Słód czekoladowy ciemny (1100-1300 EBC) 1 kg
Od 8,70 zł
Korek do balonu 33/29 mm
3,00 zł
47,00 zł
Na stanie
Pojemnik fermentacyjny 30 L z pokrywką, kranem i nietłukącą rurką kątową
Przezroczysty
pojemnik fermentacyjny 30 L teraz w wyjątkowym, rozszerzonym
zestawie. Dzięki dodatkowym elementom jeszcze łatwiej i wygodniej
przygotujesz swoje ulubione domowe trunki. Skorzystaj z tej okazji już
dziś!
Całość wykorzystasz również do produkcji domowych kiszonek.
Pojemnik
fermentacyjny posiada atest PZH dopuszczający do kontaktu z produktami
spożywczymi. Wykonany jest z przezroczystego tworzywa, co pozwala na
obserwowanie postępów fermentacji bez konieczności otwierania pokrywy.
Produkt z polipropylenu, wolny od BPA.
Teraz rozszerzony zestaw: pojemnik z kranem spustowym i trzema nietłukącymi rurkami: pionową MAXI, rurką boczną i rurką poziomą.
Z
tym praktycznym, kompletnym zestawem z łatwością przygotujesz swoje
ulubione domowe trunki, a w razie potrzeby także kiszonki. Pojemnik o
pojemności 30 L wykonany jest z transparentnego tworzywa przeznaczonego
do kontaktu z żywnością. Możesz obserwować postępy fermentacji bez
potrzeby otwierania pokrywy. Pojemnik charakteryzuje się dużą
wytrzymałością, odpowiednią elastycznością i jest odporny na
przebarwienia powstające w wyniku kontaktu z garbnikami pochodzącymi z
owoców.
Rurka umożliwia kontrolowane wydobywanie się dwutlenku
węgla (CO2) podczas fermentacji i skutecznie zabezpiecza nastaw przed
natlenieniem, a także przed niepożądanymi muszkami owocówkami, innymi
owadami, a także bakteriami.
Uwaga: w przypadku ograniczonej możliwości kontroli poziomu wody w rurce możesz ją wypełnić mniej parującą oleistą cieczą.
Obrotowy
kran spustowy umożliwi Ci całkowite zlanie piwa, wina lub innych
nastawów znad osadu. Umiejscowienie kranu nie przeszkodzi w ustawianiu
pojemnika na różnych płaskich powierzchniach.
Użytkowanie pojemnika:
W
celu ułatwienia otwierania pojemnika należy uchylić pokrywę, delikatnie
ciągnąc za uchwyt, wsunąć w powstałą szczelinę np. trzonek łyżeczki, a
następnie przeciągnąć go wokół brzegu pojemnika. Nie zaleca się
czyszczenia pojemników szorstkimi myjkami, aby nie porysować ich
powierzchni, co mogłoby stać się siedliskiem zakażeń.
UWAGA:
Pojemnik można dodatkowo doszczelnić, smarując brzegi pojemnika wazeliną
lub olejem jadalnym. Przed przygotowaniem nastawu pojemnik
fermentacyjny należy dokładnie zdezynfekować przy pomocy pirosiarczynu
potasu.
Maksymalna dozwolona temperatura wsadu: 85°C
Temperatura pojemników przed napełnieniem powinna wynosić: minimum 5°C
Maksymalne stężenie alkoholu we wsadzie: 50%
Dla zamówień powyżej 500zł
Dla stałych klientów
Ponad 1500 produktów
Pomagamy w doborze produtków
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.