Termometr kulinarny do pieczenia – tarcza, 0-100°C

15,20 

Na stanie

Szukasz idealnego, termometru kulinarnego do pieczenia? Mamy dla
Ciebie sprzęt, który ułatwi Ci pracę w kuchni podczas przygotowywania
pysznych i aromatycznych domowych przysmaków!

  • Idealnie wypieczone dania –
    dzięki temu termometrowi nie musisz się już obawiać o niedopieczone lub
    przesuszone mięso, ziemniaki, ryby lub ciasta! Termometr wykorzystasz
    także podczas gotowania!
  • Łatwy odczyt temperatury –
    na tarczy ze skalą od 0° do 100°C, znajduje się specjalny wskaźnik
    pozwalający na wyznaczenie pożądanej temperatury, a co za tym idzie
    łatwiejszym jej odczyt w trakcie pieczenia!
  • Trwały i solidny – wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej oraz szkła odpornego na wysoką temperaturę.
  • Precyzyjny pomiar –
    termometr z czujnikiem temperatury na szpikulcu (w obszarze między 0,5
    cm a 1 cm od początku szpikulca) – ułatwi Ci osiągnięcie soczystych i
    odpowiednio kruchych mięs!
  • Wygodny w użytkowaniu –
    termometr posiada osłonę sondy zapewniającą bezpieczeństwo
    przechowywania, a także specjalny klips ułatwiający mocowanie termometru
    np. do rantu garnka.

Szukasz idealnego
termometru kulinarnego? Nasza propozycja wykonana z wysokiej jakości
stali nierdzewnej, a także szkła odpornego na wysokie temperatury
pozwala na bezpieczne użytkowanie termometru zarówno podczas pieczenia,
jak i gotowania! Urządzenie charakteryzuje się szeroką skalą temperatury
– od 0° do 100°C. Dla dokładniejszego pomiaru termometr ma umieszczony w
szpikulcu czujnik temperatury – sondę, która precyzyjnie mierzy
temperaturę przyrządzanego dania. Urządzenie posiada duży, czytelny
zegar z białą tarczą, na której umieszczony został także specjalny
czerwony wskaźnik. Przy jego pomocy można ręcznie oznaczyć pożądaną
przez nas wartość temperatury, a następnie łatwiej odczytywać osiągany
wynik pomiaru w trakcie przygotowywania dania. Dodatkową zaletą
urządzenia jest osłona na sondę, zapewniająca bezpieczeństwo
przechowywania termometru. Termometr wyposażony jest także w specjalny
klips, dzięki któremu z łatwością przymocujesz go np. do rantu garnka.

Kontrolowanie
temperatury może stać się dziecinnie proste? Oczywiście! Aby dokonać
prawidłowego pomiaru temperatury, wystarczy, że wbijesz sondę termometru
w przygotowywane mięso. Czujka termiczna znajduje się między 0,5 cm a 1
cm od początku szpikulca, dlatego warto zadbać o to, by termometr
został odpowiednio wbity w przygotowywaną potrawę. Wystarczy chwila, aby
odczytać uzyskany wynik.

Użyj naszego profesjonalnego termometru kulinarnego i ciesz się smacznymi, domowymi wyrobami!

Pamiętaj, przed użyciem termometru należy zdjąć osłonkę.

Dane techniczne:

– Zakres pomiaru: 0-100°C

– Średnica tarczy: 5,3 cm

– Długość sondy: 17,5 cm

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Termometr kulinarny do pieczenia – tarcza, 0-100°C”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *