Pszeniczny ekstrakt słodowy Coopers Wheat
24,00 zł
Pokrywka do pojemnika fermentacyjnego 20 L
6,00 zł
Zestaw surowców (słody) - Marcowe (oktoberfest) 12 blg 20 litrów piwa
Od 70,00 zł
Chmiel aromatyczny Sybilla 30g - granulat T-90 2023
4,00 zł
Mieszadło plastikowe 42,5 cm
11,30 zł
Kamień dociskowy do beczek, kamionkowy, fi 15 cm
29,00 zł
Chmiel Ekuanot (USA) 2024 30g
9,00 zł
Zestaw 4 x Wieszak Hak Haczyk Uchwyt na Zagłówek Zakupy do Fotela Samochodu
7,50 zł
Zegarek na rękę auto niebieski pasek prezent
19,50 zł
Zegarek na rękę niebieski pasek pomysł na prezent
15,00 zł
Zegarek na rękę czarno biały pomysł na prezent
15,00 zł
Kurtyna świetlna Girlanda Świąteczna Gwiazdki Lampki Choinkowe na Okno 3m
24,10 zł
Mieszanka przypraw do słoikówki – Mieszanka zawiera wyłącznie naturalne składniki bez dodatku glutaminianu sodu i chemicznych “E” dodatków. Mieszanka pozwoli Ci na przygotowanie pysznego, aromatycznego i zdrowego mięsa ze słoika dla całej rodziny i przyjaciół. Mieszanka idealnie komponuje się z każdym rodzajem mięsa.
180g tej mieszanki pozwoli Ci na przygotowanie ok. 5kg domowego wyrobu.
13,60 zł
Na stanie
Składniki: peklosól (sól, substancja konserwująca: azotyn sodu), czosnek granulowany, żelatyna spożywcza, pieprz czarny, majeranek, gorczyca ziarno.
Produkt może zawierać: soję, seler, zboża zawierające gluten (pszenica), dwutlenek siarki.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przepis na Słoikówkę (na 5 kg mięsa)
Składniki:
Świeża łopatka – 2,5 kg
Świeży boczek bez skóry – 2,5 kg
Mieszanka przypraw Jelux do słoikówki – 180 g (36g na 1kg mięsa)
Zimna woda – 400 ml
Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie mięsa:
Mięso z łopatki mielimy na sitku 10 mm.
Boczek mielimy na sitku 6 mm.
Mieszamy oba rodzaje mięsa.
2. Przygotowanie farszu:
Dodajemy mieszankę do kiełbasy słoikowej.
Wlewamy 400 ml wody i mieszamy do uzyskania odpowiedniej kleistości.
3. Leżakowanie farszu:
Odkładamy na 10-12 godzin do lodówki.
4. Napełnianie słoików:
Po upływie 10-12 godzin ponownie mieszamy farsz.
Szczelnie wypełniamy wyparzone i czyste słoiki (0,5 l).
5. Pasteryzacja trzyetapowa:
Do garnka wkładamy słoiki, układając szmatkę na dnie.
Wlewamy zimną wodę do poziomu pod wieka słoików.
Etapy pasteryzacji:
Etap 1: Gotujemy przez 1 godzinę, następnie odstawiamy na 24 godziny w temperaturze pokojowej.
Etap 2: Ponownie pasteryzujemy przez 45 minut i odstawiamy na kolejne 24 godziny.
Etap 3: Pasteryzujemy przez 30 minut.
6. Gotowy produkt:
Po zakończeniu pasteryzacji kiełbasa słoikowa jest gotowa do spożycia.
Dla zamówień powyżej 500zł
Dla stałych klientów
Ponad 1500 produktów
Pomagamy w doborze produtków
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.