Mieszanka przypraw do słoikówki 180 g

Mieszanka przypraw do słoikówki – Mieszanka zawiera wyłącznie naturalne składniki bez dodatku glutaminianu sodu i chemicznych “E” dodatków. Mieszanka pozwoli Ci na przygotowanie pysznego, aromatycznego i zdrowego mięsa ze słoika dla całej rodziny i przyjaciół. Mieszanka idealnie komponuje się z każdym rodzajem mięsa.
180g tej mieszanki pozwoli Ci na przygotowanie ok. 5kg domowego wyrobu.

13,60 

Na stanie

SKU: 322141512 Kategorie: ,

Składniki: peklosól (sól, substancja konserwująca: azotyn sodu), czosnek granulowany, żelatyna spożywcza, pieprz czarny, majeranek, gorczyca ziarno.

Produkt może zawierać: soję, seler, zboża zawierające gluten (pszenica), dwutlenek siarki.

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

Przepis na Słoikówkę (na 5 kg mięsa)
Składniki:

Świeża łopatka – 2,5 kg
Świeży boczek bez skóry – 2,5 kg
Mieszanka przypraw Jelux do słoikówki – 180 g (36g na 1kg mięsa)
Zimna woda – 400 ml
Sposób przygotowania:

1. Przygotowanie mięsa:

Mięso z łopatki mielimy na sitku 10 mm.
Boczek mielimy na sitku 6 mm.
Mieszamy oba rodzaje mięsa.
2. Przygotowanie farszu:

Dodajemy mieszankę do kiełbasy słoikowej.
Wlewamy 400 ml wody i mieszamy do uzyskania odpowiedniej kleistości.
3. Leżakowanie farszu:

Odkładamy na 10-12 godzin do lodówki.
4. Napełnianie słoików:

Po upływie 10-12 godzin ponownie mieszamy farsz.
Szczelnie wypełniamy wyparzone i czyste słoiki (0,5 l).
5. Pasteryzacja trzyetapowa:

Do garnka wkładamy słoiki, układając szmatkę na dnie.

Wlewamy zimną wodę do poziomu pod wieka słoików.

Etapy pasteryzacji:

Etap 1: Gotujemy przez 1 godzinę, następnie odstawiamy na 24 godziny w temperaturze pokojowej.
Etap 2: Ponownie pasteryzujemy przez 45 minut i odstawiamy na kolejne 24 godziny.
Etap 3: Pasteryzujemy przez 30 minut.
6. Gotowy produkt:

Po zakończeniu pasteryzacji kiełbasa słoikowa jest gotowa do spożycia.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Mieszanka przypraw do słoikówki 180 g”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *