NOWOŚĆ !!! Gozdawa- U.S.West Coast 1,7 kg
55,00 zł
Korek do balonu 54/50 mm
4,00 zł
Słód Château Cara Gold® 120 EBC Castle Malting® 1 kg
Od 9,10 zł
Zestaw sprzętowy mały
45,00 zł
Zestaw surowców (ekstrakty) - jasne ALE 12 BLG 20 litrów
97,00 zł
Słód monachijski typ I Viking Malt (12-15 EBC) 1kg
Od 8,00 zł
Zestaw surowców (słody) - Altbier 12,0 Blg 10 litrów piwa
Od 27,00 zł
Stacja pogodowa RCC – elektroniczna, podświetlana, bezprzewodowa, 3 czujniki, biała
80,00 zł
Kurtyna świetlna Girlanda Świąteczna Gwiazdki Lampki Choinkowe na Okno 3m
24,10 zł
Zestaw mini termometrów do steków i innych mięs
13,00 zł
Wentylator Samochodowy Wiatrak Obrotowy Podwójny do Auta Mocny 360° USB
45,00 zł
Wykrawacze do ciastek stalowe 6 szt.
15,00 zł
21,28 zł
Na stanie
Jelita baranie 24/26 15m na pasku na kabanosy, frankfurterki bezpośrednio od producenta JELUX Polska
Naturalne jelita baranie w kalibrze 24/26 ex w krótkich odcinkach przygotowane specjalnie dla klienta do domowej, super łatwej, produkcji poprzez nałożenie na paski.
Tak przygotowane osłonki naturalne pozwalają klientowi bez najmniejszego problemu nałożyć jelito na lejek nadziewarki.
W jednym opakowaniu zasolonych jelit z ilością 15 metrów znajduje się ok. 5 szt. pasków spakowanych w siatkę.
Idealnie sprawdzają się w produkcji domowych wyrobów. Przeznaczone do kiełbasy podwawelskiej, zwyczajnej, śląskiej , wiejskiej itp. Doskonałe na wyroby wędlin wędzonych, parzonych, gotowanych oraz dojrzewających, bezpośrednio od producenta JELUX Polska.
Korzyści wynikające z używania produktu na pasku :
uproszczona procedura nakładania na lejek
100 % wykorzystania jelita naturalnego
oszczędność czasu w procesie produkcji wędlin
PRZYGOTOWANIE JELIT PRZED NAPEŁNIENIEM FARSZEM
Przed użyciem należy jelito wyjąć z siatki ale nie zdejmować z paska .
Przepłukać dokładnie pod bieżącą wodą z soli, na zewnątrz i przez środek paska, następnie namoczyć jelito na pasku przez około dwie godziny w wodzie nie przekraczającej 35 stopni C.
Po tym czasie jelito naturalne powinno swobodnie przesuwać się po pasku na którym jest umieszczone.
W kolejnym kroku nakładamy końcówkę paska wraz z jelitem na lejek nadziewarki o odpowiednim fi dobranym do kalibru jelita naturalnego i jednym ruchem ręki w kierunku nadziewarki zdejmujemy/wyciągamy pasek. Jelito umieszczone na lejku do nadziewania zawiązujemy na końcówce i możemy przystąpić do nadziewania farszem.
PRZECHOWYWANIE JELIT PO OTWARCIU:
Opłukane jelita należy osuszyć ręcznikiem papierowym a następnie wymieszać z dużą ilością soli i włożyć do słoika szczelnie zamknąć. W takiej formie jelita można przechowywać nawet 2 lata.
Firma JELUX POLSKA została wielokrotnie nagrodzona wyróżnieniami oraz międzynarodowymi certyfikatami, co potwierdza, że nasze produkty są jednymi z najbardziej atrakcyjnych na rynku.
Dla zamówień powyżej 500zł
Dla stałych klientów
Ponad 1500 produktów
Pomagamy w doborze produtków
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.