Brak produktów
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Nowy produkt
Suchy ekstrakt słodowy to szlachetny zamiennik 1kg zwykłego cukru podczas warzenia piwa z wszelkich rodzajów koncentratów.
Użycie ekstraktu podczas fermentacji głównej jak i refermentacji piwa w butelkach zdecydowania poprawia walory smakowe piwa (lepszy, pełniejszy smak, gęsta i trwała piana), oraz poprawia jego kolor.
Polecany w szczególności przy warzeniu piw typu stout porter. W przypadku piw warzonych wyłącznie z wody, słodu, chmielu i drożdży (bez użycia np. cukru lub glukozy), suchy ekstrakt słodowy zapewnia 100-procentowy, naturalny charakter każdego piwa wg niemieckiego Prawa Czystości (Reinheitsgebot).
Użycie 250g ekstraktu w proszku podnosi gęstość brzeczki o 1°Blg przy 20litrach nastawu. Ekstraktu słodowego używa się również do przygotowania startera drożdżowego (100g na 1litr startera) oraz jako surowca do refermentacji młodego piwa w butelkach (ok. 200g na 23l piwa).
W połączeniu z glukozą krystaliczna, zaleca się stosowanie ekstraktu słodu przy produkcji piw z serii piw dla zaawansowanych Brewmaster Selection (Pilsner, IPA, Irish Stout, Wheat Beer).
Barwa:600 EBC.
Opakowanie zawiera 1 kg ekstraktu słodu jęczmiennego w proszku.
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w...
30,50 zł
5,60 zł
5,90 zł
5,90 zł
68,00 zł
57,00 zł
10,00 zł
58,00 zł
22,80 zł
12,00 zł
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Słód Monachijski jest idealnym słodem do piw ciemnych typu Lager, Bock...